Rutten lyrisch over Feyenoord-collectief: Dat is te danken aan het hele team
Ploeg incasseert weinig goals en heeft moeite met scoren

Rutten lyrisch over Feyenoord-collectief: "Dat is te danken aan het hele team"

31-10-2014 15:22

Fred Rutten is tevreden over de verdedigende arbeid die zijn spelers leveren. Feyenoord heeft met zeven tegengoals in tien competitieduels de minst gepasseerde defensie van de Eredivisie.

"Dat we zo weinig doelpunten tegen krijgen, is te danken aan het hele team", oordeelt Rutten vrijdag op de officiële clubsite. "Iedereen werkt voor elkaar. We vallen met elf man aan en we verdedigen ook met elf. Als er dan eens een speler een fout maakt, staat er een ander klaar om die te repareren."

Feyenoord heeft echter meer moeite met het maken van doelpunten. De Rotterdammers scoorden pas vijftien keer, dat is precies de helft van het aantal goals dat PSV reeds maakte. "Toch maak ik me daar geen zorgen over. Ik zou me pas zorgen gaan maken als we helemaal geen kansen meer creëren."

Zaterdagavond staat Rutten met zijn ploeg in de Kuip tegenover PEC Zwolle. "De wedstrijd tegen PEC Zwolle is een mooie gelegenheid voor ons om te laten zien dat we volop in ontwikkeling zijn", vervolgt de keuzeheer, die in de Zwolse formatie een sterke tegenstander ziet. "Wij moeten ons tegen PEC niet laten verrassen. PEC speelt heel goed positiespel als je hen daar de ruimte voor geeft."