Zware Groningen-spits valt buitenboord: Het is niet zo dat hij het verbruid heeft
"We willen namelijk nog dreigender worden"

Zware Groningen-spits valt buitenboord: "Het is niet zo dat hij het verbruid heeft"

31-10-2014 15:27
1

FC Groningen-trainer Erwin van de Looi hoopt zondag met Danny Hoesen aan te kunnen treden tegen NAC Breda. De spits maakte vorige week tegen AZ eindelijk zijn eerste doelpunt voor de noorderlingen.

Het is echter nog niet duidelijk of Hoesen inzetbaar is, hij liep op de training van vrijdag namelijk een enkelblessure op. Dino Islamovic en Mimoun Mahi zijn in dat geval de opties waartussen Van de Looi moet kiezen. "Het zijn verschillende types aanvallers. Dino is meer balvast en moet aangespeeld worden", zegt de oefenmeester, geciteerd door FCG Online.

Género Zeefuik staat ook nog in Groningen onder contract. De aanvaller is niet helemaal fit, maar was ook bij volledige fitheid niet in beeld geweest. "Zeefuik komt op dit moment namelijk niet voor in onze plannen. Dat weten we van elkaar, we hebben daarover met elkaar gepraat en afspraken gemaakt. Het is niet zo dat hij het verbruid heeft. Het is meer policy", aldus de coach, die ook nog niet kan beschikken over Nick van der Velden, Lorenzo Burnet en Henk Bos.

Martijn van der Laan is er eveneens nog niet bij, maar het gaat wel goed met de zomeraanwinst. "Het ziet er goed uit wat hij laat zien. We gaan straks met de medische staf zitten om over het vervolg van zijn revalidatietraject te praten", aldus de trainer van Groningen, dat ondanks een moeizame periode een aardige week beleefde. Het 4-4-2-systeem bevalt goed. "We gaan door met dit systeem, waarin we nog meer automatismen moeten krijgen. We willen namelijk nog dreigender worden."