Ajax krijgt veel kwaliteit op bezoek: Dat zijn drie voormalig toptalenten
"Dat zou een positief effect op de wedstrijd kunnen hebben"

Ajax krijgt veel kwaliteit op bezoek: "Dat zijn drie voormalig toptalenten"

31-10-2014 15:38
10

Ajax speelt zaterdagavond tegen promovendus FC Dordrecht, maar de nummer zeventien van de ranglijst wordt bij de landskampioen niet onderschat. Frank de Boer ziet de nodige kwaliteit in het elftal van trainer Ernie Brandts rondlopen.

De Boer zegt de eerstvolgende tegenstander goed te hebben geanalyseerd. "We vinden dat Dordrecht verdiend had om hoger op de ranglijst te staan. Het is een goed voetballend team met drie voormalig toptalenten", stelt de oefenmeester op de clubsite.

"Joris van Overeem, die uit de lichting van Stefano Denswil komt, was een groot talent bij AZ", legt hij uit. "Voor Funso Ojo gold hetzelfde bij PSV, terwijl Ricky van Haaren samen met Jordy Clasie ook één van de grootste talenten bij Feyenoord was. Dordrecht was beter tegen ADO en FC Utrecht en maakte het Vitesse ook lastig. We hebben ze goed geanalyseerd."

Dordt liet in eerder stadium al weten te willen gaan aanvallen, iets wat De Boer als muziek in de oren klinkt. "Dat zou een positief effect op de wedstrijd kunnen hebben", voorspelt hij. "Wij moeten gewoon vanaf de eerste seconden het initiatief nemen. Dat geloof en besef moeten we uitstralen en niet pas als er iets gebeurt bij de tegenstander of we een goal tegenkrijgen. Als staf hebben we daar erg op gehamerd. Vorige week zag je dat goed terug."