Oppassen geblazen voor Ziyech: Het is straks gewoon de dood of de gladiolen
Ziyech speelt zaterdag tegen oude club

Oppassen geblazen voor Ziyech: "Het is straks gewoon de dood of de gladiolen"

31-10-2014 16:54

Joey van den Berg gaat zaterdagavond met sc Heerenveen op bezoek bij FC Twente. Dan staat hij tegenover Hakim Ziyech, de middenvelder die deze zomer Heerenveen verruilde voor Enschede.

"Hakim is een goede gozer, maar nu zit hij bij de tegenstander. Ik vind het altijd leuk om tegen spelers te spelen waarmee je eerder hebt samengespeeld", reageert Van den Berg vrijdag via het officiële tv-kanaal van de Friese club. "Maar in de wedstrijd is het straks gewoon de dood of de gladiolen."

Wedden

Meer odds

Van den Berg wist met zijn ploeg tot dusver in alle competitieduels een 1-0 voorsprong te pakken. Echter, zes keer werd de marge uit handen gegeven. "Als je voor staat en dan gelijkspeelt, voelt het als een nederlaag. Dat is op zich niet goed voor het moraal, maar we gaan niet bij de pakken neer zitten."

"Je kunt het ook als iets positiefs zien. Nu is het zaak om een voorsprong vast te houden", vervolgt Van den Berg, die met zijn ploeggenoten al achttien keer geel pakte. "Dan doen wij iets niet goed. Ik heb er geen verklaring voor. Misschien dat we iets te gretig zijn. Het zegt natuurlijk wel iets dat we de meeste hebben."