Van Gaal met Rooney tegen City: Grootste derby die ik ooit zal coachen
Manager heeft veel vertrouwen in derby tegen City

Van Gaal met Rooney tegen City: "Grootste derby die ik ooit zal coachen"

31-10-2014 17:09
2

Voor Louis van Gaal staat er zondagmiddag een bijzonder grote wedstrijd op het programma. De manager van Manchester United neemt het dan met zijn ploeg op tegen Manchester City.

"Dit is de grootste derby die ik ook zal coachen", reageert Van Gaal vrijdag op de persconferentie. "Het is een van de 38 competitiewedstrijden die we moeten spelen, maar voor de fans is dit duel ongelooflijk. Dat heb ik al bij veel spelers gevoeld, en zelfs bij assistent-trainer Ryan Giggs. Ik voelde meer spanning toen hij me de analyse van Manchester City presenteerde. Dat was goed om te zien."

Wedden

Meer odds

Van Gaal heeft in ieder geval veel vertrouwen in een goede afloop. Na negentig minuten hoopt hij drie punten te hebben. "Dat is ons doel, winnen. Het is mogelijk. We zijn aan het groeien en ontwikkelen onszelf steeds meer. Wat we hebben gezien van City in de laatste wedstrijden, was niet heel goed", vervolgt hij.

In de wedstrijd tegen Manchester City kan Van Gaal geen beroep doen op Radamel Falcao. Wayne Rooney daarentegen is weer van de partij. "Rooney was nooit geblesseerd. Hij zal spelen, hij is mijn aanvoerder", aldus Van Gaal, die in zijn nopjes is met Marouane Fellaini. "Hij heeft tot nu toe een grote bijdrage geleverd en gaf de beslissende assist tegen Chelsea. Daar ben ik blij mee, hij moet zo doorgaan."