Zorgen in het zuiden: 25 tegen is te veel, daar zijn geen excuses voor
Hellemons wil een keer geen tegengoal

Zorgen in het zuiden: "25 tegen is te veel, daar zijn geen excuses voor"

31-10-2014 17:49

Eric Hellemons hoopt dat NAC Breda zondag tegen FC Groningen met een clean sheet van het veld stapt. De interim-trainer van de club uit Breda vindt dat zijn ploeg nog te veel doelpunten incasseert.

"Aanvallen en verdedigen doe je met zijn allen. Vijftien voor is prima, 25 tegen is te veel. Daar zijn geen excuses voor. We moeten toewerken naar een compacte organisatie. Iedereen moet zijn taak kennen, de organisatie behouden en van daaruit druk zetten en gaan voetballen", zegt hij op de officiële clubsite.

"Dat laatste hebben we de afgelopen wedstrijden bij vlagen goed gedaan. Uiteindelijk moet dat alles gaan resulteren in punten. We moeten zorgen dat we ook een keer met 'de nul' van het veld afstappen", vervolgt de oefenmeester, die tevens mikt op een verhoging van het rendement. "Maar je moet vooral zorgen dat het positiespel verzorgd is, dat je in balbezit goed staat en dat de omschakeling naar verdedigen goed is."

In de Euroborg treft NAC Breda zondagmiddag de nummer elf van de ranglijst. Het gat tussen beide ploegen is vier punten in het voordeel van de Groningers. "Die ploeg draait ook niet geweldig, maar ze hebben wel spelers die gevaarlijk zijn. Aan de andere kant hebben wij die natuurlijk ook. We moeten daarin het evenwicht vinden en zorgen dat we na negentig minuten aan de goede kant van de streep staan", besluit Hellemons zijn voorbeschouwing op het duel met FC Groningen.