Guardiola respectvol naar 'eeuwige rivaal': 'Veertien punten voorsprong is niets'
Bayern München stuit zaterdag op aartsrivaal

Guardiola respectvol naar 'eeuwige rivaal': 'Veertien punten voorsprong is niets'

31-10-2014 18:26
3

Bayern München is momenteel de trotse leider van de Duitse Bundesliga. Zaterdag stuit de ploeg van trainer/coach Pep Guardiola op Borussia Dortmund dat een zeer slechte start kende van het nieuwe seizoen. Ondanks de voorsprong van veertien punten op de ploeg van Joachim Löw ziet de Spaanse oefenmeester de komende tegenstander nog altijd als de belangrijkste concurrent in de strijd om het kampioenschap.

"Borussia Dortmund blijft in mijn ogen onze grootste concurrent, in oktober een voorsprong hebben van veertien punten zegt nog niets. De tegenstander is erg sterk. Het gaat nu alleen nog maar om de drie punten. Het systeem dat wij spelen ligt Dortmund wel. We spelen ongeveer veertig meter van onze doelman Manuel Neuer. Ik zal daar ook niets aan veranderen, ik speel altijd vooruit. Dit deed ik ook al zo toen ik voor de eerste keer de leiding kreeg over Barcelona B", aldus Guardiola tegenover de journalisten tijdens de persconferentie voor de Duitse topper.

De strijd tussen de twee Duitse topclubs leeft ook al weken bij de supporters. Guardiola wenst zich echter met randzaken niet bezig te houden. "Ik weet dat de wedstrijd erg belangrijk voor ons is en zeker ook voor de supporters. Dat is ook het geval bij onze tegenstander Borussia Dortmund. Ik ben trainer en alles rondom de wedstrijd zegt me niet zo erg veel. Het gaat alleen om het voetbal, dat is waarom ik hier ben. Over alle andere zaken denk ik geen seconde na."

Borussia Dortmund begon het seizoen met de verwachting dat men wederom met Bayern München zou moeten strijden voor de landstitel. Niets is echter minder waar, de ploeg is momenteel te vinden op de vijftiende plaats in de Bundesliga met een achterstand van veertien punten op de regerend landskampioen.