Onbegrip over De Boer: Hij is acht keer beter dan die hele Sigthórsson bij elkaar
Kieft snapt niets meer van succestrainer van Ajax

Onbegrip over De Boer: "Hij is acht keer beter dan die hele Sigthórsson bij elkaar"

31-10-2014 20:54
9

Frank de Boer wordt al jaren gezien als één van de beste trainers die Nederland heeft. Wim Kieft snapt echter helemaal niets meer van de coach van Ajax, die Kolbeinn Sigthórsson steevast de voorkeur blijft geven voor Arkadiusz Milik.

In de ogen van Kieft hoort Milik altijd te spelen. "Hij is acht keer beter dan die hele Sigthórsson bij elkaar. Onbegrijpelijk dat hij dit weekend weer niet gaat spelen. Ajax wil spelers altijd opnieuw leren voetballen. Niemand kan er volgens hen iets van. Dan krijg je dat verhaal over het systeem, maar dat vind ik zo'n onzin."

Ook de situatie van Richairo Zivkovic vindt Kieft opmerkelijk. De spits kwam voor drie miljoen euro over van FC Groningen, maar speelde nog geen minuut in de Eredivisie. "Dat Zivkovic er de pest in heeft dat hij nog niet speelt, kan ik me heel goed voorstellen. Hij komt van het eerste van Groningen en moet nu in het tweede van Ajax spelen, dat is ook niet leuk."

Johan Derksen zoekt de schuld vooral bij de speler zelf, vertelt hij in het televisieprogramma Voetbal International. "Als hij er elke week één inschiet, staat hij binnen vier weken in het eerste. Maar ik heb ook het idee dat hij zich een beetje te groot voelt voor Jong Ajax. Hij heeft voor Ajax gekozen voor het geld en zit nu op de blaren."