FC Twente wil af van dure kracht: Ik wacht het rustig af wat er gaat gebeuren
Verdediger hoopt op terugkeer bij nationale ploeg

FC Twente wil af van dure kracht: "Ik wacht het rustig af wat er gaat gebeuren"

31-10-2014 21:37
1

FC Twente hoopt in januari afscheid te nemen van Rasmus Bengtsson. De verdediger is weliswaar basisspeler, maar drukt met zijn salaris zwaar op de begroting. Zelf wil de ervaren mandekker nog niet vooruit lopen op zijn toekomst.

De 28-jarige Bengtsson werd in de voorbereiding volledig genegeerd bij FC Twente, maar knokte zich terug in de basis door de slechte prestaties van aankoop Darryl Lachman. Zijn slechte seizoensstart heeft hem echter wel zijn plek in de nationale ploeg van Zweden gekost. "Natuurlijk wil iedereen deel uitmaken van de nationale ploeg. Ik speel bij FC Twente, een topclub en speel goed. Ik ben er dus klaar voor."

"Of ik teleurgesteld ben? Nee, ik richt me op mijn prestaties bij mijn club en moet ervoor zorgen dat de bondscoach niet meer om me heen kan. Dan is het aan de bondscoach om te bepalen of hij met mij wil werken of niet", vervolgt Bengtsson in gesprek met Fotbollskanalen.

Over een mogelijk vertrek bij FC Twente houdt Bengtsson zich op de vlakte. "Er zijn wat verhalen geweest over mijn salaris, dat te hoog zou zijn. Ik kwam hier toen de club kampioen geworden was en in de Champions League speelde, dus het zou kunnen. Ik ga gewoon door en zie wel wat er gaat gebeuren. Ik probeer er het beste van te maken en kan verder alleen maar afwachten."