Van der Hoorn baalt van rol bij Ajax: Ik zit in een lastige situatie
Verdediger breekt maar niet door

Van der Hoorn baalt van rol bij Ajax: "Ik zit in een lastige situatie"

31-10-2014 23:35
27

Mike van der Hoorn ging vrijdagavond in de Jupiler League met Jong Ajax onderuit op bezoek bij het goed presterende FC Eindhoven (2-1). De verdediger valt al weken buiten de wedstrijdselectie van trainer Frank de Boer.

De 22-jarige Van der Hoorn mocht eerder deze week weer aan het eerste ruiken. In het bekerduel met SV Urk maakte de verdediger de negentig minuten vol. Vrijdag wachtten opnieuw de Jupiler League en Jong Ajax. Makkelijk heeft Van der Hoorn het niet met zijn rol in Amsterdam.

"Ik zit natuurlijk in een lastige situatie. Dat is gewoon jammer. Ook omdat je ook al vier weken lang niet bij de selectie zit. Dat doet soms pijn", zegt Van der Hoorn in gesprek met FOX Sports. "Maar wedstrijden zijn wedstrijden. Je wordt weer beoordeeld. Dat heb ik afgelopen jaar iets minder gedaan, dit jaar zet ik me er weer bovenop."

"Het ligt allemaal zo dicht bij elkaar bij Ajax. De trainer wil dat ik ritme op doe. Dat is bij Urk-uit en in de Jupiler League", zegt Van der Hoorn, die afgelopen seizoen met Ajax nog minuten maakte in de Champions League. De Amsterdammers namen Van der Hoorn in 2013 over van FC Utrecht voor een kleine vier miljoen euro. Basisspeler werd de verdediger nog niet bij Ajax.