Van der Heijden neemt keeper in bescherming: Piet heeft al nodige punten gepakt
Verdediger tevreden over eigen ontwikkeling

Van der Heijden neemt keeper in bescherming: "Piet heeft al nodige punten gepakt"

31-10-2014 23:52

Jan-Arie van der Heijden vindt de kritiek die is losgebarsten op doelman Piet Velthuizen erg overdreven. De verdediger van Vitesse heeft zelf nog altijd het volste vertrouwen in zijn keeper, die vorige week tegen NAC Breda (2-2) verantwoordelijk was voor het puntenverlies van de Arnhemmers.

"Over die 2-2 (blunder Piet Velthuizen, red.) hoeven we het niet te hebben. Iedereen heeft kunnen zien dat het een fout was. Daar heeft na afloop ook niemand iets over gezegd. Piet heeft ook al de nodige punten gepakt", benadrukt Van der Heijden in gesprek met Voetbal International. "We mogen tevreden zijn. Afgelopen weekend is dan zuur, maar over het algemeen hebben we elke wedstrijd aardig tot heel goed gespeeld. We zijn iedere week de baas geweest en dat is een van onze uitgangsposities geweest aan het begin van het seizoen."

Van der Heijden vindt het niet heel erg dat Vitesse al 21 wedstrijden op rij een tegendoelpunt kreeg. "Ik vind het een beetje overdreven. Voor een keeper is het misschien lekker om de nul te houden. Voor de verdediging uiteraard ook, maar het kan nu eenmaal zo zijn dat je drie kansen weggeeft in een wedstrijd en dat er eens eentje ingaat. Beter dan tien kansen weggeven. Het is ook inherent aan ons voetbal. Soms staan onze beide backs voorin en staan we achterin een-op-een. Ik denk dat het aantal kansen dat wij weggeven gering is. Uiteraard win je liever met 6-0 dan 6-1. Die clean sheets komen vanzelf."