Weer eretitel voor Seedorf: Mijn manier om stand te houden in een harde wereld
"Soms beter als ik misschien een beetje water bij de wijn had gedaan"

Weer eretitel voor Seedorf: "Mijn manier om stand te houden in een harde wereld"

01-11-2014 07:20
3

Oud-profvoetballer en trainer Clarence Seedorf heeft er een onderscheiding bij. Sinds vrijdag mag hij zich eredoctor in de Geesteswetenschappen noemen. De in Suriname geboren voetballer kreeg deze titel toegekend door de Anton de Kom Universiteit van Suriname (Adekus) in Paramaribo.

Seedorf gaf in zijn dankwoord aan dat hij nu inziet dat hij in het begin van zijn carrière soms te veel op zijn strepen stond of vasthield aan zijn principes. "Nu ben ik makkelijker en meer vergevingsgezind", zei de sportman.

"Pas later in mijn leven wist ik dat het een betere oplossing was geweest als ik misschien een beetje water bij de wijn had gedaan. Maar het was toen mijn manier om stand te houden in een harde wereld waar onrecht en vooroordelen ons grote parten spelen in het dagelijks leven."

Universiteiten kunnen eredoctoraten uitreiken aan mensen die een uitzonderlijke prestatie hebben verricht op maatschappelijk, wetenschappelijk of politiek gebied. De Surinaamse universiteit eert Seedorf voor zijn sportieve prestaties, maar ook voor al zijn liefdadigheidsactiviteiten.