Cocu loopt vooruit op beslissing: We hebben bewust naar zo'n speler gezocht
"Gezien zijn kwaliteiten weet ik zeker dat hij uit de voeten kan in een controlerende rol"

Cocu loopt vooruit op beslissing: "We hebben bewust naar zo'n speler gezocht"

01-11-2014 07:24

Het lijkt er inderdaad op dat Jorrit Hendrix voorlopig het slachtoffer wordt van de hevige concurrentiestrijd op het middenveld van PSV. Phillip Cocu gaf eerder al aan dat het talent moeite heeft met de belasting van een dubbel programma en hij zegt nu ook dat de controleur vervangbaar is.

Cocu gelooft er namelijk in dat ook Andrés Guardado op '6' kan spelen, hoewel dat eerder tegen Vitesse en PEC Zwolle niet helemaal bleek. "Maar gezien zijn kwaliteiten weet ik zeker dat hij uit de voeten kan in een controlerende rol, omdat hij een wedstrijd kan lezen en precies weet wat het team nodig heeft", zegt de trainer in De Telegraaf. "We hebben bewust gezocht naar een speler als Guardado, die sturing kan geven. Maar ook Wijnaldum en Schaars kunnen in het veld het verlengstuk van de technische staf zijn."

Naast Guardado lijkt ook aanvoerder Georginio Wijnaldum een zekerheidje en dus moet Hendrix zien af te rekenen met Adam Maher, die de laatste weken in een goede vorm verkeert. Verschillende kenners spraken vrijdag al de verwachting uit dat het negentienjarige talent voorlopig het slachtoffer wordt. Zeker is in elk geval dat de keuze van Cocu geen definitieve is.

"Er zijn allerlei factoren die een rol spelen in mijn beslissingen. Welke tegenstander tref je? Speel je uit of thuis? Welk type spelers staan er bij de tegenstander op bepaalde posities? Als je iedereen tot je beschikking hebt, kun je per wedstrijd kiezen hoe je het neerzet op het middenveld. Uiteindelijk is presteren de basis. Of je nou Jorrit Hendrix bent en je bent 19 of je bent 26 en hebt al veel meegemaakt. Presteren is het enige waar ik naar kijk", aldus de coach.