Clasie: Dan hadden ze gezegd dat ik niets te zoeken heb op dat hoge niveau
"Ik heb na het WK echt nog geen seconde gedacht: dit is maar de Eredivisie"

Clasie: "Dan hadden ze gezegd dat ik niets te zoeken heb op dat hoge niveau"

01-11-2014 08:05
3

Onder leiding van Jordy Clasie is Feyenoord de afgelopen weken opgeklommen naar plek drie. De kleine aanvoerder was de grote leider bij de Rotterdammers, die vier zeges op rij boekten.

De basis voor zijn sterke spel dit seizoen legde hij misschien wel in de halve finale tegen Argentinië. Als invaller bleef hij een uur overeind tegen Lionel Messi. "Dat duel heeft mij in elk geval een enorme dosis zelfvertrouwen gegeven", zegt Clasie in het Algemeen Dagblad. "Het was het podium waar je als voetballer overeind wilt blijven. Met de beste speler ter wereld als directe tegenstander."

"Als ik in die halve finale door de mand was gevallen, was voor veel mensen duidelijk geworden dat ik niets te zoeken heb op dat hoge niveau. Het is niet zo dat ik daar nu voor de volle honderd procent wél iets heb te zoeken, dat hoor je mij niet zeggen. Maar een paar maanden eerder speelden we tegen Frankrijk en zag ik op het middenveld Paul Pogba en Blaise Matuidi voortdurend voorbij razen. Tijdens het WK bleven we als team en individueel wel op de ben."

Na dat WK leek Clasie het spoor van veel van zijn ploeggenoten te volgen door voor een vertrek bij Feyenoord te zorgen. Niets was echter minder waar, de middenvelder verlengde zelfs zijn contract. "Ik heb na het WK echt nog geen seconde gedacht: dit is maar de Eredivisie. Ik kan me hier nog volop ontwikkelen", aldus Clasie, die vrijdag ontkende dat er een gelimiteerde transfersom in zijn contract is opgenomen.