Depay en ik hadden de eerste weken wat irritatiemomentjes naar elkaar toe
"Dat hij zó snel zó bepalend zou worden, had ik niet verwacht"

"Depay en ik hadden de eerste weken wat irritatiemomentjes naar elkaar toe"

01-11-2014 08:41
1

De defensie van ADO Den Haag heeft zaterdag de lastige taak om Memphis Depay af te stoppen. De linksbuiten van PSV is na zijn blessure weer helemaal terug. Henk Fraser werkte als jeugdtrainer bij PSV en herinnert zich zijn periode met het toptalent nog goed.

Er verschijnt een glimlach op het gezicht van Fraser als de naam van Depay valt. "De eerste weken hadden we soms wat 'irritatiemomentjes naar elkaar toe'. Ik moest hier en daar wat duidelijkheid verschaffen", blikt hij in het Algemeen Dagblad terug op zijn periode in Eindhoven. "Ik was als jeugdtrainer de opleiding van Feyenoord gewend. Gedrag buiten het veld was daar net zo belangrijk als je houding binnen de lijnen. Als je bijvoorbeeld brutaal was geweest tegen de buschaffeur, speelde je niet. Klaar. Dat was bij PSV toch anders."

Uiteindelijk kregen trainer en speler toch een 'heel leuke verstandhouding'. "Hij is een jongen met een gebruiksaanwijzing, maar hij is wel echt. Ook een jaar later bij PSV onder 19 zat Memphis bij mij in de groep. Zijn talent droop ervan af. Toen al was hij mentaal sterk. Maar dat hij zó snel zó bepalend zou worden, had ik niet verwacht. Mooi om te zien", aldus Fraser.

De oefenmeester geeft zijn rechtsback Gianni Zuiverloon de opdracht om Depay te bewaken. "Maar één-tegen-één tegen zulke spelers is dodelijk. Dus je moet elkaar helpen." Zuiverloon is alvast lovend over zijn directe tegenstander. "Een goede speler, met een geweldige toekomst voor zich. Maar ik moet uitgaan van mijn eigen kwaliteiten. Ik heb tegen meer grote jongens gespeeld, dat is me ook goed af gegaan."