Eredivisie-topscorer ziet Engeland en Spanje niet zitten: Ik ben het liefst thuis
"Acht goals in tien duel, is eigenlijk best goed"

Eredivisie-topscorer ziet Engeland en Spanje niet zitten: "Ik ben het liefst thuis"

01-11-2014 09:34
3

Mark Uth wist van zichzelf dat hij een goaltjesdief is, maar met zo'n start als nu had hij stiekem ook geen rekening gehouden. De spits van sc Heerenveen maakte in de eerste tien wedstrijden acht doelpunten, net zoveel als het hele vorige seizoen bij Heracles Almelo.

"Acht goals in tien duel, is eigenlijk best goed", trapt Uth af in de Leeuwarder Courant. Zelfs zo goed dat hij zijn totaal van vorig jaar dus al heeft geëvenaard. Dat komt volgens hem mede door het aanvallende voetbal dat Dwight Lodeweges predikt. "Bij Heracles speelden we countervoetbal. Als ik een kans miste, wist ik dat het bij die een zou blijven. Mis ik nu een kans, dan komt er direct een nieuwe."

Als de 23-jarige Duitser zo doorgaat, kan belangstelling uit het buitenland niet uitblijven. Een transfer als zijn voorganger Alfred Finnbogason hoeft Uth echter niet. De IJslander vertrok naar Real Sociedad uit Spanje, een land dat net als Engeland niet de voorkeur van Uth heeft. "Ik ben een echt familiemens en ben het liefst thuis", verklaart hij.