Cocu en PSV in luxepositie: Het ligt aan hemzelf of hij weer basisspeler wordt
Middenvelder bijna terug van knieproblemen

Cocu en PSV in luxepositie: "Het ligt aan hemzelf of hij weer basisspeler wordt"

01-11-2014 12:20
1

Het is dringen geblazen op het middenveld van PSV. Phillip Cocu heeft zeker vier uitstekende opties voor drie plekken en daar komt op zeer korte termijn ook nog Stijn Schaars bij.

De middenvelder is bijna terug van een zware knieoperatie, de hij na afloop van het vorige seizoen onderging. Hij gaat maandag voor het eerst weer speelminuten maken bij Jong PSV. Na de interlandbreak keert Schaars terug in de selectie van de Eindhovenaren, maar op een basisplaats lijkt ver weg.

Het middenveld met Jorrit Hendrix, Adam Maher en Andres Guardado functioneerde de afgelopen weken uitstekend en met de rentree van Georginio Wijnaldum zit trainer Cocu goed in de slappe was. De vraag is dan ook waar Schaars moet spelen als hij weer deel uitmaakt van de PSV-selectie.

"We hebben een selectie samengesteld waar Stijn gewoon een onderdeel van is. Een fitte Schaars is een belangrijke speler voor ons. Het zal aan hemzelf liggen of hij ook weer een basisspeler wordt", legt Cocu uit volgens De Telegraaf. De kans is groot dat Schaars als voorlopige stand-in voor Hendrix wordt gebruikt.