Bayern München dankt 'grondlegger' en 'trendsetter' Van Gaal op blote knieën
"De eerste stapjes zijn onder hem gezet"

Bayern München dankt 'grondlegger' en 'trendsetter' Van Gaal op blote knieën

01-11-2014 12:48
2

In Duitsland wordt nog maar eens de loftrompet over Louis van Gaal gestoken. Volgens Karl-Heinz Rummenigge is de Nederlander de grondlegger van het succes bij Bayern München.

De impact van de 'periode-Van Gaal' is nog steeds merkbaar in München, stelt Rummenigge. "Als je kijkt naar ons balbezit in wedstrijden, dan kan ik Van Gaal alleen maar bedanken. De eerste stapjes zijn onder hem gezet", vertelt de voorzitter van Bayern aan The Times.

"We hebben hem in 2009 aangesteld om een nieuwe filosofie te introduceren. Dat is hem gelukt. In technisch en tactisch opzicht is Van Gaal een hele goede coach. Hij heeft hier het systeem omgegooid en daardoor zijn wij weer een moderne. trendsettende club geworden", vervolgt Rummenigge. "Ik ben ervan overtuigd dat hij hetzelfde gaat doen bij Manchester United."

Van Gaal stond ruim twee jaar aan het roer bij Bayern München, dat hij in 2011 naar de treble (landstitel, beker en Champions League) leidde. Jupp Heynckes en momenteel Pep Guardiola trokken die succesvolle lijn de afgelopen jaren door.