Piqué kan niet van mobiel afblijven en zet zichzelf buitenspel bij Barça
Verdediger gestraft voor opmerkelijk gedrag

Piqué kan niet van mobiel afblijven en zet zichzelf buitenspel bij Barça

01-11-2014 13:21

Gerard Piqué maakt geen deel uit van de wedstrijdselectie van FC Barcelona voor het thuisduel van zaterdag met Celta de Vigo. De verdediger is waarschijnlijk gestraft voor zijn opmerkelijke gedrag.

Barça speelde woensdag om de Catalaanse Supercopa tegen stadgenoot Espanyol. Piqué stond in de basis, maar nadat hij werd gewisseld pakte hij op de bank zijn mobieltje erbij. Dat is tegen de regels van trainer Luis Enrique, die de verdediger niet heeft opgenomen in de selectie voor het duel met Celta.

Volgens de officiële lezing is Piqué er niet bij 'om technische redenen', maar Spaanse media weten genoeg: Enrique hoeft zijn verdediger even niet te zien. Ook Jordi Masip, Douglas Pereira, Andrés Iniesta, Martín Montoya en Thomas Vermaelen zijn afwezig.

Luis Suarez maakt wel deel uit van de Barça-selectie. De Uruguayaan debuteerde vorige week in de verloren Clásico tegen Real Madrid en start tegen Celta waarschijnlijk weer in de basis. Als Suarez inderdaad speelt, betekent dat zijn debuut in Camp Nou.