In het kort: Duur verlies Inter, pijnlijke nederlaag RKC, De Graafschap haalt uit

In het kort: Duur verlies Inter, pijnlijke nederlaag RKC, De Graafschap haalt uit

01-11-2014 22:00
1

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Nederlaag kan Inter-coach de kop kosten
Internazionale heeft zaterdag op bezoek bij hekkensluiter Parma een dure misser gemaakt. De ploeg van Walter Mazzarri verloor met 2-0, waardoor de druk op de trainer weer flink toeneemt. Na twee nipte overwinningen was de storm net weer even gaan liggen. 

De Graafschap haalt uit, pijnlijke nederlaag RKC

De Graafschap heeft zaterdag voor eigen publiek uitgehaald tegen Helmond Sport. Mede dankzij drie doelpunten van Jerry Van Ewijk werd het 5-0. Vincent Vermeij en Caner Cavlan zorgden voor de andere twee treffers voor de nummer zes van de Jupiler League.

Almere City boekte ook een ruime overwinning. Degradant RKC Waalwijk werd voor eigen publiek op een pijnlijke nederlaag getrakteerd: 1-4. Ricardo Kip maakte er twee voor de enige betaald voetbalvereniging uit Flevoland. Jerge Hoefdraad en Vincent Janssen waren eveneens trefzeker. Na een uur verzachtte Frank van Mosselveld het leed ietwat voor RKC.

Utrecht zonder Ruiter
FC Utrecht mist Robbin Ruiter zondag ook tegen Vitesse. De doelman viel met een liesblessure uit tegen FC Dordrecht, miste de wedstrijd tegen PSV, maar trainde deze week weer mee. Vitesse-thuis blijkt echter toch nog te vroeg te komen. Ruud Boymans is na een griepaanval wel inzetbaar.

Anderlecht verspeelt punten
Anderlecht heeft zaterdag kostbare punten verspeeld in de Jupiler Pro League. De regerend kampioen van België kwam in eigen huis niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Lokeren. Door het gelijkspel kan Club Brugge zondag op gelijke hoogte komen met de club uit Brussel. De voornaamste uitdager van Anderlecht gaat op bezoek bij Charleroi. Namens Paars-Wit redde Cyriac een punt, nadat Dutra de bezoekers op voorsprong zette.

Kleine plus voor NAC
NAC Breda heeft het boekjaar 2013-14 afgesloten met een positief resultaat van ruim 350.000 euro. Dat is te danken aan de transfers van Nemanja Gudelj (AZ) en Eric Botteghin (FC Groningen), meldde de eredivisionist zaterdag op de website. De club uit Breda beschikt nog steeds over een negatief vermogen van 1,3 miljoen euro. Dat was een jaar geleden nog ruim twaalf miljoen euro maar via een aandelentransactie werd die schuld eerder dit jaar grotendeels weggewerkt.

Zonder incidentele baten en lasten was het resultaat over het afgelopen seizoen nog wel negatief. De balans laat een verlies van 1,1 miljoen euro zien. Dat was voorzien in het bij de KNVB ingediende Plan van Aanpak. NAC staat als club uit de zogenoemde categorie 1 onder verscherpt toezicht. Het negatieve resultaat op de balans wordt vooral veroorzaakt door de gedaalde sponsoropbrengsten en een stijging van de personeelskosten. NAC heeft in het afgelopen boekjaar daarnaast een voorziening opgenomen vanwege een lopend onderzoek van de Belastingdienst naar de boekhouding vanaf 2009.

Halve eeuw schorsing voor Zwitser
Een in het Zwitserse amateurvoetbal uitkomende verdediger is voor liefst vijftig jaar geschorst. Ricardo Ferreira kreeg die straf nadat hij na het duel van zijn club Portugal Futebol Club met SC Worb de bal hard in het gezicht van de arbiter had geschoten. Ferreira kreeg rood en spoot op weg naar de kleedkamer nog water over de scheidsrechter heen, onderwijl tal van beledigingen uitend. De Zwitserse bond wilde een daad stellen. "Ook gezien zijn reeds eerdere misdragingen willen we zo'n speler nooit meer op het veld zien", sprak een jurist van de bond in de Zwitserse krant Blick.

Ajax ontvangt Barça in volle Arena
De Amsterdam Arena is woensdag tot op de laatste plek gevuld wanneer Ajax het in de Champions League opneemt tegen FC Barcelona. De Amsterdammers laten zaterdag op de officiële website weten dat de laatste kaarten binnen tien minuten aan de man werden gebracht. Ajax ging afgelopen week in Spanje nog met 3-1 onderuit tegen FC Barcelona.

Zidane mag tijdelijk weer coach
Zinedine Zidane mag zijn werkzaamheden als trainer van het B-elftal van Real Madrid tijdelijk hervatten. De Franse oud-voetballer werd door de Spaanse bond voor drie maanden geschorst, omdat hij niet in het bezit is van de juiste trainerspapieren. Real Madrid weerspreekt die stelling en heeft inmiddels beroep aangetekend tegen de sanctie. In afwachting van de uitspraak van het Spaanse sporttribunaal mag Zidane zijn werkzaamheden bij Real Madrid Castilla voortzetten.

Real en Barça: alles eerlijk delen
Real Madrid en FC Barcelona gaan vanaf 2016 hun tv-inkomsten delen met de andere clubs in de Primera División. Dat meldt De Telegraaf zaterdag. De twee giganten krijgen jaarlijks gezamenlijk zo'n driehonderd miljoen euro binnen aan tv-gelden, andere Spaanse clubs moeten het met een schijntje van dat bedrag doen. Barça en Real hebben nu besloten om hun collega's mee te laten delen in hun 'succes'. Door de gelden beter te verdelen, hoopt Barça-voorzitter Josep Bartomeu dat de Spaanse liga in de breedte sterker wordt.