Hiddink komt terug op 'overduidelijk plan van aanpak': Niet mijn terminologie
Oranje-coach kijkt genuanceerder aan tegen kwestie

Hiddink komt terug op 'overduidelijk plan van aanpak': "Niet mijn terminologie"

02-11-2014 18:15
2

Guus Hiddink gaat vooral in de praktijk een poging ondernemen om de sportieve malaise van het Nederlands elftal te bestrijden. Het zogeheten 'plan van aanpak' past volgens de geroutineerde bondscoach onvoldoende bij de vervolgstappen.

Na de evaluatie van 21 oktober maakten de KNVB en directeur Bert van Oostveen bekend dat er een 'overduidelijk plan van aanpak' was gepresenteerd door de technische staf. "Plan van aanpak heb ik ook links en rechts gelezen", reageerde de oefenmeester bij NOS Langs de Lijn. "Dat is niet mijn terminologie. We gaan proberen de lijn in de komende wedstrijden om te buigen naar boven."

Hiddink is dramatisch begonnen aan een nieuwe periode als Oranje-coach. Italië bracht het Nederlands elftal een oefennederlaag toe alvorens Tsjechië en IJsland in de EK-kwalificatiecyclus te sterk bleken. Alleen Kazachstan werd verslagen, maar ook dat gebeurde niet zonder slag of stoot. Zodoende ligt er veel druk op de komende wedstrijden.

Momenteel verblijft Hiddink in Zuid-Korea ter gelegenheid van het staatsbezoek van koning Willem-Alexander. Volgens de coach is het niet nodig gebleken om in eigen land te blijven. "We hebben alles al voorbereid. Vorige week hebben we nog een vergadering gehad met de staf om de voorlopige selectie samen te stellen. Daar kunnen nog aanvullingen bijkomen. Midden volgende week ben ik weer terug."