Van Persie en Huntelaar klaren de lucht: Geloof het of niet, dat is gewoon écht zo
"Klaas en ik hebben er goed en uitgebreid over gesproken"

Van Persie en Huntelaar klaren de lucht: "Geloof het of niet, dat is gewoon écht zo"

05-11-2014 08:01
3

Robin van Persie kreeg de afgelopen maand de nodige kritiek als spits én aanvoerder van het Nederlands elftal. Vooral de openlijke kift met Klaas Jan Huntelaar tijdens het duel met Kazachstan zorgde voor scheve gezichten. Tussen de hoofdrolspelers is de lucht echter geklaard, de spitsen hebben het voorval uitgesproken.

Na de interland tegen IJsland hebben Van Persie en Huntelaar nog persoonlijk contact gehad. "Klaas en ik hebben er goed en uitgebreid over gesproken. We zijn allebei winnaars, maar we hebben ook respect voor elkaar als voetballer. Geloof het of niet, dat is gewoon écht zo", zegt Van Persie in het Algemeen Dagblad.

Van Persie weet dat de beelden de discussie aanwakkeren. "Ik snap echt wel dat zo'n momentje bijdraagt aan de hele discussie. Het komt uitgebreid in beeld, mensen hebben er een mening over. Misschien moeten we daar op zo'n moment wat slimmer mee omgaan. Maar zoiets gebeurt ook in de hitte van het moment."

Woensdag 12 november moet Hiddink weer een keuze maken tussen Van Persie en Huntelaar, dan oefent Oranje tegen Mexico. Op zondag gaat het Nederlands elftal in de vierde kwalificatiewedstrijd voor het EK 2016 op zoek naar de tweede zege. Letland is dan de tegenstander.