'Geheime scoutingstrip van Napoli naar Arena: Italianen volgen Van Rhijn intensief'
Ook middenvelder Klaassen verschijnt op Napoli-radar

'Geheime scoutingstrip van Napoli naar Arena: Italianen volgen Van Rhijn intensief'

06-11-2014 12:15
7

Het Italiaanse Napoli staat bekend om zijn uitgebreide scoutingsnetwerk. De club gaat niet over één nacht ijs en bekijkt potentiële versterkingen liever een keer extra, dan een keer te weinig.

Eén van de laatste namen die volgens La Gazzetta dello Sport op het lijstje van Napoli is verschenen is die van Ricardo van Rhijn. De verdediger van Ajax knokte zich terug uit een dipje en ontwikkelde zich dit seizoen weer tot de dragende speler die de club uit Amsterdam in hem ziet. Van Rhijn speelde zich bovendien weer in de kijker bij het Nederlands elftal, waarmee zijn opmars in Amsterdam verder gestalte kreeg. De hervonden vorm van Van Rhijn is ook Napoli niet ontgaan.

De Italiaanse club volgt de rechtsback van de Amsterdammers volgens de roze krant al een poosje, zonder daar al te veel ruchtbaarheid aan te willen geven. Zo was er woensdag een delegatie aanwezig in de Amsterdam Arena tijdens het Champions League-duel met FC Barcelona. La Gazzetta rept over een 'geheime reis' van de Napoli-delegatie. Ook middenvelder Davy Klaassen zou in de gaten worden gehouden door de Serie A-club. Hij zou een optie zijn voor de middenlinie in Napels.