Ajax doet alles voor Ødegaard: Dan kan de club ze niet meer betalen
Jonk brengt bezoek aan toptalent

Ajax doet alles voor Ødegaard: "Dan kan de club ze niet meer betalen"

08-11-2014 07:02
5

Ajax doet er alles aan om Martin Ødegaard ervan te overtuigen dat een transfer naar Amsterdam het beste is voor zijn carrière. Hoofd opleidingen Wim Jonk heeft het Noorse toptalent en zijn familie onlangs zelf opgezocht, meldt VG zaterdag. 

De vijftienjarige Ødegaard staat in de belangstelling van topclubs uit heel Europa en dus moet Ajax van goede huize komen om die ploegen af te troeven. Sinds het bezoek van Jonk heeft de Nederlandse landskampioen wel contact met de vader van de jonge international.

Ajax hoopt de middenvelder nu te kunnen verleiden om in november of begin december langs te komen. Daar wil men het supertalent overtuigen dat een overgang naar Amsterdam het beste is voor zijn ontwikkeling. Een bezoek aan Ajax - Apoel op 10 december ligt het meest voor de hand.

Tot dusver bracht Ødegaard alleen een bezoek aan Real Madrid, dat hem met een privéjet ophaalde en hem de club liet zien. Frank de Boer zei onlangs al dat een keuze voor Ajax boven Real Madrid verstandig zou zijn. "Ajax weet dat ze niet de enige zijn", aldus Telegraaf-journalist Valentijn Driessen in Noorwegen.

"Er is hevige concurrentie en Ødegaard gaat meerdere clubs bezoeken", vervolgt hij. Verbaasd over het intensieve jagen op een transfer is Driessen niet. "Ze doen dit met alle spelers die ze willen. Ze moeten de kans grijpen als spelers vijftien à zeventien jaar oud zijn."

"Ze zijn bereid om jongeren goed te betalen en hoge transfersommen op tafel te leggen. De club weet namelijk dat ze toptalenten van 19 à 21 jaar niet meer kunnen betalen", aldus Driessen, die Ajax niet helemaal kansloos acht. "Het voordeel is dat Ødegaard daar direct in het eerste terechtkomt."