Advies voor Feyenoorder: Hij moet 'ballen' tonen, verantwoordelijkheid nemen
"Alleen met zo’n trap red je het niet in de top"

Advies voor Feyenoorder: "Hij moet 'ballen' tonen, verantwoordelijkheid nemen"

08-11-2014 07:52
1

Sven van Beek maakt sinds dit seizoen een uitstekende indruk in het centrum van Feyenoord. De jonge verdediger ontving na zijn doorbraak compliment na compliment, maar Ruud Gullit is zaterdag niet alleen maar positief.

De ex-topvoetballer wil in De Telegraaf iets over het centrale duo kwijt. Hij zag met name Van Beek donderdag vijf, zes keer voor een balletje breed op eigen helft kiezen. "Het kon omdat Rijeka met één man druk zette, maar als er een ploeg komt die met twee man de verdedigers vastzetten, dan komen Van Beek en Kongolo in grote problemen", verwacht Gullit.

"Om Van Beek te helpen beter te worden, geef ik hem het advies dat niet meer te doen. Hij moet juist 'ballen' tonen in de opbouw. Verantwoordelijkheid nemen. Na één of twee keer kreeg Van Beek de mogelijkheid om met de bal het middenveld in te lopen. Dat moet je dan gelijk doen, want je dwingt de tegenstander tot het maken van keuzes en van daaruit kan je de vrije man inspelen op het middenveld of in de aanval. Kongolo doet dat vaker."

"Nu kwam het elftal in de tweede helft in de problemen door dat getreuzel in de opbouw. Van Beek heeft een mooie lange trap van rechts naar de linkerbuitenkant. Maar alleen met zo’n trap red je het niet in de top. Daarom moet hij ook op een andere manier de opbouw kunnen verzorgen om niet in moeilijkheden te komen. Ik zeg het niet om Van Beek af te branden, maar juist om hem te helpen beter te worden", aldus de Amsterdammer.