LIVE: Rekik brengt PSV in blessuretijd alsnog drie punten (gesloten)

58

De gehele top-drie komt zondagmiddag in actie in Nederland! Ajax begint met een uitwedstrijd bij SC Cambuur, terwijl Feyenoord en PSV op bezoek gaan bij respectievelijk Vitesse en Heracles Almelo. Volg het hier!

18:38: Afgelopen! PSV klopt Heracles Almelo in extremis en het verschil met achtervolger Ajax blijft daardoor vier punten.

18:35:
GOAL! PSV gaat toch nog winnen in Almelo! Telgenkamp grabbelt na een hoekschop van Willems, waarna de bal voor de voeten van Rekik valt. De verdediger prikt de bal vervolgens binnen en laat PSV juichen: 1-2.

18:33:
Volgende kans voor PSV! Dit keer is het Maher die aan een doelpunt denkt, maar zijn schot wordt knap gekeerd door Telgenkamp. PSV drukt. Nog vier minuten blessuretijd.

18:30:
Depay! Dribbelt op volle snelheid richting het Heracles-doel, maar zijn schot gaat centimeters naast! Nog drie minuten officiële speeltijd. Kunnen de Eindhovenaren puntenverlies voorkomen?

18:26:
Het slotoffensief van PSV krijgt gestalte. De Eindhovenaren drukken en Heracles is al een aantal keer ontsnapt aan een tegengoal. Nu moet Telgenkamp redding brengen op een kopbal van Rekik.

18:20:
De Jong! De aanvaller volleert een voorzet van Depay keihard op de lat en is zo dicht bij een tweede PSV-treffer! Heracles ontsnapt.

18:13:
Wow! Het publiek in het Polman Stadion wordt even wakker wanneer Depay op schitterende wijze Bruns passeert.

18:05:
PSV wordt sterker. Net viel de bal bijna voor de voeten van De Jong, maar de spits had te laat in de gaten dat hij in scoringspositie kwam. Telgenkamp kon daardoor oprapen. Nog een half uur.

17:56:
Linssen wil het heel mooi doen, maar zijn halve omhaal gaat bijna het Polman Stadion uit. De bal via vanuit de scrimmage plotseling voor zijn voeten. Heracles blijft ook na rust fel de duels ingaan.

17:50:
De tweede helft is van start gegaan.

17:31:
GOAL! PSV komt op slag van rust op gelijke hoogte. Heracles verdedigt slecht uit, waarna Depay De Jong in staat stelt om 1-1 te maken. Dat is ook de ruststand.

17:23:
Na 37 minuten laat ook Depay zich voor het eerst gelden. De Oranje-international dribbelt behendig langs een paar Heraclieden, maar zijn schot gaat meters naast.

17:20:
Aan de andere kant een goed schot van Bel Hassani! De bal zwabbert wat en gaat daardoor rakelings over het doel van Zoet.

17:17:
Bijna is daar direct het antwoord van PSV, maar een schot van Maher wordt gekeerd door Telgenkamp.

17:15:
GOAL! Heracles komt verrassend op voorsprong tegen PSV. Een vrije trap van Tannane wordt maar half gekeerd door Zoet, waarna Linssen attent is en binnentikt: 1-0.

17:05:
Een opmerkelijk moment in het Polman Stadion. Plotseling komt er een fret het veld opgerend, maar wanneer deze uiteindelijk weer verdwijnt gaat het spel weer verder.

16:59.
Klein kwartiertje gespeeld in Almelo. PSV probeert het initiatief te nemen, maar Heracles gaat fel de duels in. Het is nog even aftasten.

16:54:
Mooi gedaan door Wijnaldum! De middenvelder stift de bal over doelman Telgenkamp heen, maar raakt slechts het dak van het doel. PSV is sterker.

16:50:
De eerste kans van de wedstrijd is voor De Jong. De spits krijgt de bal slim van Willems, maar zijn inzet wordt ternauwernood geblokt.

16:45:
De koploper heeft afgetrapt in Almelo. Kan PSV het verschil met Ajax weer vergroten naar vier punten?

16:30:
Om kwart voor vijf gaat de laatste Eredivisie-wedstrijd van deze speelronde van start. Heracles neemt het thuis op tegen koploper PSV.

16:20:
Afgelopen! Vitesse en Feyenoord houden in elkaar in het Gelredome in evenwicht: 0-0.

16:18:
Ondertussen is FC Dordrecht - FC Twente ten einde. De Tukkers kwamen in de tweede helft niet meer tot scoren. Daardoor is de eindstand 0-4.

16:15:
Bijna is daar de 0-1 voor Feyenoord, maar het rollertje van Boëtius gaat rakelings naast.

16:10:
Opnieuw is daar Dauda, maar ditmaal redt Vermeer voortreffelijk. De spits neemt een lange bal uitstekend aan op zijn borst, maar de uitkomende Vermeer belet de Vitesse-speler van scoren.

16:06:
Oh, oh, oh, Dauda. De Vitesse-spits krijgt een vrije schietkans voor Vermeer, maar springt daar dramatisch mee om. Zijn schot vliegt hoog over het Feyenoord-doel. Nog tien minuten.

16:00:
Nog een dik kwartier hebben Vitesse en Feyenoord om iets aan de brilstand te doen. Beide ploegen willen ook wel, maar echt gevaar is er niet.

15:50:
Aan de andere kant krijgt ook Vitesse een uitstekende kans. Leerdam bedient Labyad, die vanuit de draai wil schieten op doel. Karsdorp blokt de poging echter.

15:48:
Bijna kan Immers profiteren van een zwakke terugspeelbal, maar Velthuitzen stormt zijn doel uit en is er als de kippen bij om de bal over de zijlijn te trappen.

15:39:
Vitesse en Feyenoord zijn wat tam aan de tweede helft begonnen. Beide ploegen slagen er momenteel niet in om echt het initiatief te grijpen.

15:34:
Om 16:45 neemt koploper PSV het op tegen Heracles Almelo.

Heracles Almelo:
Telgenkamp; Koenders, Te Wierik, Veldmate, Aktaoui; Cziommer, Bel Hassani, Bruns; Linssen, Weghorst, Tannane.

PSV:
Zoet; Arias, Bruma, Rekik, Willems; Wijnaldum, Guardado, Maher; Narsingh, De Jong, Memphis.

15:32:
De tweede helft is begonnen in Arnhem en Dordrecht. Bij Feyenoord vervangt Te Vrede Kazim-Richards.

15:18:
Het is rust in Arnhem. Feyenoord was in de eerste helft sterker dan Vitesse, kreeg ook twee goede kansen, maar scoorde niet.

15:14:
GOAL! Voor rust wordt het ook nog 0-4 voor Twente. De Tukkers danken ditmaal Mokhtar.

15:07:
Vermeer moet ingrijpen, wanneer Traore voor hem opduikt. De Feyenoord-doelman doet het echter uitstekend en redt.

15:04:
Vitesse denkt aan een strafschop wanneer Vejinovic een duw in zijn rug krijgt, maar er wordt niet gefloten.

15:00:
Het gaat snel in Dordrecht. Twente heeft de voorsprong inmiddels vergroot naar 0-3 via Bjelland en een eigen doelpunt van Ojo. Dordrecht staat bovendien nog maar met tien man. Haddad hield de doorgebroken Castaignos vast en kon inrukken.

14:52:
Opnieuw een goede mogelijkheid voor Feyenoord. El Ahmadi behoudt na een fraaie pass van Clasie het overzicht, maar zijn lage voorzet bereikt Manu net niet. Anders kon de aanvaller voor een leeg doel binnentikken.

14:48:
Velthuizen met een schitterende redding op een harde volley van Immers!

14:45:
GOAL! Twente komt op voorsprong in Dordrecht. Een te zachte terugspeelbal wordt onderschept door Ziyech. Die maakt daar dankbaar gebruik van: 0-1.

14:40:
Goed schot van Clasie, waar Velthuizen nog alle moeite mee heeft. Feyenoord is beter aan de wedstrijd begonnen dan Vitesse en heeft een overwicht.

14:37:
De eerste kans van de wedstrijd is voor Feyenoord. Kazim-Richards gebruikt goed zijn lichaam en speelt de bal naar Immers, die via een overstapje Manu bereikt. Het schot van laatstgenoemde wordt knap gekeerd door Velthuizen.

14:34:
Het begin in Arnhem is veelbelovend. Zowel Vitesse als Feyenoord lijken bereid om veel strijd te leveren en dat komt het tempo in de beginfase ten goede.

14:30:
Om half drie trapt men af in Arnhem en Dordrecht. Wij houden je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen bij Vitesse - Feyenoord en FC Dordrecht - FC Twente.

14:21:
GOAL! Cambuur krijgt van interim-scheidsrechter Boot nog de kans om wat terug te doen. Hemmen wordt naar de grond getrokken door Moisander, waarna Ogbeche voor de 2-4 eindstand zorgt.

14:14:
Sterker nog, Makkelie moet zich laten vervangen. Scheidsrechter Boot neemt het stokje de resterende vijf minuten over.

14:13:
Opvallend moment in Leeuwarden. Scheidsrechter Makkelie verstapt zich en moet verzorgd worden.

14:07:
GOAL! El Ghazi beslist de wedstrijd definitief. De aanvaller slalomt richting Cambuur-doel en ziet zijn inzet van richting veranderd worden. Nienhuis is daardoor kansloos: 1-4.

14:02:
Cambuur komt wat dichterbij! Ogbeche raakt eerst met een omhaal de paal, waarna diezelfde aanvaller niet veel later rakelings naast kopt. Nog een kwartier te gaan.

13:58:
Cambuur probeert zich te herpakken, maar tot echte kansen heeft dat nog niet geleid. Ajax probeert ondertussen vooral balbezit te houden.

13:49:
GOAL! Ajax komt op 1-3. Na een fraai uitgespeelde aanval stelt El Ghazi Milik in staat om zijn tweede van de middag te maken. Bovendien is het alweer zijn vijfde competitietreffer.

13:48:

FC Dordrecht:
Kurto, Fortes, Haddad, Troost- Ekong, Peersman, Ojo, Lieder, Ten Voorde, Van Overeem, Pisas, Van Haaren.

FC Twente:
Marsman; Martina, Bengtsson, Bjelland, Schilder; Ebecilio, Mokotjo, Ziyech; Corona, Castaignos en Mokthar.

13:46:
Goed schot van El Ghazi! De aanvaller met een in goede individuele actie, maar zijn schot gaat net voorlangs. Ajax heeft het aardig voor elkaar vooralsnog.

13:38:
Beide teams zijn vol goede moed aan de tweede helft begonnen. Kan Cambuur nog wat rechtzetten tegen Ajax?

13:32:

Vitesse
: Velthuizen; Diks, Kashia, Van der Heijden, Achenteh; Vejinovic, Pröpper, Leerdam; Traore, Dauda, Oliinyk

Feyenoord
: Vermeer; Karsdorp, Van Beek, Kongolo, Nelom; Clasie, Immers, El Ahmadi; Toornstra, Kazim-Richards en Manu.

13:30:
Om 14:30 dienen de volgende twee Eredivisieduels zich aan. Feyenoord gaat op bezoek bij Vitesse, terwijl hekkensluiter FC Dordrecht het in eigen huis opneemt tegen FC Twente.

13:17:
Het is rust in Leeuwarden. Ajax kreeg na de tweede treffer nog wel kansjes op meer, maar onder meer een schot van Schöne leverde niets op.

12:53
: GOAL! Ajax komt zelfs op 1-2. Klaassen rondt een goede aanval af: 1-2.

12:49: GOAL! Het is weer gelijk in Leeuwarden. Milik beloont het vertrouwen van De Boer en zet Ajax met een droge knal op gelijke hoogte: 1-1.

12:32: GOAL! Na een fout van Van Rhijn stelt Narsingh Steblecki in staat om SC Cambuur op een vroege voorsprong te zetten: 1-0.

De basisopstelling van Ajax is, op de entree van Milik na, hetzelfde als woensdag tegen de Spaanse grootmacht. Het middenveld van de Amsterdamse ploeg bestaat daarom weer uit Davy Klaassen, Thulani Serero en Lucas Andersen.

Bij SC Cambuur heeft coach Henk de Jong een wijziging doorgevoerd vergeleken met de voorgaande speelronde. Sebastian Steblecki verschijnt aan de aftrap als linksbuiten in plaats van Daniël de Ridder.

De opstellingen:

Sc Cambuur: Nienhuis, Droste, Reijnen, Bijker,Vytas, El Makrini, Rusnak, Vd Streek, Narsingh, Ogbeche, Steblecki

Ajax: Cillessen; Van Rhijn, Veltman, Moisander, Boilesen; Klaassen, Serero, Andersen; El Ghazi, Milik, Schöne