Hiddink baalt van lekke defensie: Jetro mag zulke fouten gewoon niet maken
Bondscoach pikt slordige Willems eruit

Hiddink baalt van lekke defensie: "Jetro mag zulke fouten gewoon niet maken"

12-11-2014 23:01
15

Guus Hiddink zag vanaf de zijkant hoe het Nederlands elftal ten onder ging aan zijn eigen defensieve blunders tegen Mexico. Oranje creëerde voldoende kansen, maar deed zichzelf de das om (2-3).

Door slordigheden in de verdediging, die na 23 minuten ook nog eens flink aan kwaliteit inleverde door de blessure van Ron Vlaar, kon Mexico drie keer scoren. "Het was verdedigend met horten en stoten", gaf Hiddink na afloop toe in gesprek met SBS6. "Spelers kunnen te makkelijk bij ons doorlopen, er wordt teveel afstand gehouden. Dan ontstaat er een reeks van fouten. We hebben moeite met verdedigen."

De bondscoach pikte Jetro Willems er kort uit. De linksback maakte bij zijn rentree geen sterke indruk en was verantwoordelijke voor één van de Mexicaanse goals. "Willems speelde een behoorlijke wedstrijd, maar verdedigend moet hij heel snel nog een paar dingen leren. Die fouten kunnen internationaal niet."

"Drie tegengoals zijn op internationaal niveau gewoon cruciaal. Dan moet je er zelf drie of vier maken en dat lukt bijna niet. We hebben veel kracht getoond in de aanval, maar waren niet beslissend genoeg in de laatste fase. Uit zeven, acht of negen kansen moet je vaker scoren. Maar verdedigend moeten we zeker stappen maken."