Van Hanegem lovend over invaller Clasie: Uitstekende secondant van Sneijder
"Ik hoop dat dit duo een vast koppel op het middenveld blijft"

Van Hanegem lovend over invaller Clasie: "Uitstekende secondant van Sneijder"

17-11-2014 08:36
19

Daley Blind moest zondagavond het duel met Letlan al vroeg staken. Na twintig minuten spelen werd de speler van Manchester United vervangen door Feyenoorder Jordy Clasie. Tot genoegen van Willem van Hanegem, die heeft vervolgens genoten van het duo Clasie-Wesley Sneijder.

"De openingsgoal van Robin van Persie was uiteraard van grote waarde gisterenavond, maar het keerpunt in Nederland-Letland zat hem in de wissel Blind-Clasie", schrijft Van Hanegem in zijn column in het Algemeen Dagblad. "Uiteraard is het jammer dat Blind zich daarvoor eerst moest blesseren, dat gun ik hem niet. Maar ik wilde Clasie en Sneijder al heel lang eens in deze positie een wedstrijd zien samenspelen."

"Dat liep voortreffelijk, heerlijk om naar te kijken", vervolgt Van Hanegem zijn verhaal. "Ik hoop dat dit duo een vast koppel op het middenveld blijft. Sneijder speelde nu in de punt naar achter en heeft daardoor constant het spel voor hem liggen. Dan is hij echt op zijn best, dan maakt hij het team sterker, hoe lang roep ik dat al niet? Clasie bij hem in de buurt maakt het middenveld alleen maar dodelijker voor de tegenstander."

"Kijk er de wedstrijd nog maar eens op na. Elke eerste bal van die mannen gaat vooruit; niks breed en al helemaal niet terug, vooruit die bal, druk zetten. Dat moeten we ook wel omdat we achterin nu eenmaal niet van internationale topkwaliteit zijn. Weg van je goal dus. Dat pakte goed uit na het inbrengen van Clasie, die een uitstekende secondant van Sneijder bleek te zijn. Op deze manier kunnen we niet alleen van Clasie, maar ook van Sneijder nog lang plezier beleven."