Kroatische fans halen woede van spelers op de hals na wangedrag in Milaan
Spelers niet blij met eigen supporters

17-11-2014 13:16

De Kroatische voetbalploeg is woedend op de supporters die zondag in Milaan vuurwerk op het veld gooiden tijdens de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Italië (1-1). "Wat onze fans gedaan hebben, is niet te tolereren'', zei bondscoach Niko Kovac. "Dit heeft niets met voetbal te maken en mag nooit meer gebeuren.''

Vanuit het bezoekersvak op de tweede ring werd een aantal keer vuurwerk op het veld gegooid. Scheidsrechter Björn Kuipers moest de wedstrijd in de tweede helft zelfs voor tien minuten onderbreken, omdat verder spelen niet mogelijk was met alle brandende projectielen op de grasmat. De spelers van het Kroatische elftal lieten na afloop weten te balen van hun eigen supporters.

"Het is altijd hetzelfde liedje, ik begrijp niet waarom zij dit doen'', bromde de Kroatische vedette Luka Modric. ""Het is jammer dat we zulke fans hebben.'' Voorafgaand aan de wedstrijd tussen Italië en Kroatië was het al de vraag of het duel plaats kon vinden. Slecht weer zorgde ervoor dat de grasmat lange tijd onspeelbaar leek, maar uiteindelijk gaf Kuipers alsnog groen licht.