'Koning Assist' sluit buitenland niet uit: Het gaat mij om het perspectief
Australische aanvaller kent rivaliteit Ajax en FC Utrecht: "Dat vind ik mooi"

'Koning Assist' sluit buitenland niet uit: "Het gaat mij om het perspectief"

17-11-2014 15:39
4

Tommy Oar is mogelijk bezig aan zijn laatste weken in dienst van FC Utrecht. De aanvaller is in het bezit van een contract tot de zomer van 2015, met een winters vertrek kan FC Utrecht echter nog wat geld vangen. Ajax wordt in verband gebracht met 'Koning Assist', zelf ziet hij die stap wel zitten.

Oar weet dat er rivaliteit is tussen FC Utrecht en Ajax. "Die rivaliteit vind ik mooi. Elk jaar verheug ik me ook op de wedstrijden met FC Utrecht tegen Ajax. De sfeer die er dan loskomt, heel bijzonder", zegt hij in gesprek met Voetbal International. "Het heeft voor mij als buitenlander geen diepere impact. En ik heb vorig jaar ook bij Mike van der Hoorn meegemaakt dat veel mensen je de transfer ook gunnen."

Vorig seizoen zaten er scouts van Udinese op de tribune voor Oar. Als basisspeler van Australië heeft hij ook indruk gemaakt, het buitenland is ook een optie. "Ik sluit niets uit, maar met een Nederlandse topclub kan je ook elk jaar Europees voetbal spelen. Het is dus zeker niet zo dat ik dit land moet verlaten voor een volgende stap. Het gaat mij in eerste instantie om het perspectief."

"Ajax is net als FC Utrecht een goede club voor talenten, waar je de kans krijgt met technisch voetbal. Het zou voor mij zeker een mooie volgende stap zijn", aldus Oar, die niet transfervrij de deur uit wil lopen bij FC Utrecht.