Zuid-Afrikaanse Ajax-stagiair geniet in Amsterdam: Positieve en negatieve feedback
"Het is de droom van elke jonge voetballer om te trainen met een groots team zoals Ajax"

Zuid-Afrikaanse Ajax-stagiair geniet in Amsterdam: "Positieve en negatieve feedback"

17-11-2014 17:35

Doelman Brandon Petersen loopt momenteel stage bij Ajax. De twintigjarige Zuid-Afrikaan geniet van zijn verblijf in Amsterdam. De speler van Ajax Cape Town heeft 'positieve en negatieve feedback gekregen waarmee hij aan de slag kan gaan'.

"Het is geweldig om bij zo'n grote club ervaring op te doen", citeert Ajax Showtime de Zuid-Afrikaanse keeper vanuit media uit zijn geboorteland. "Het is de droom van elke jonge voetballer om te trainen met een groots team zoals Ajax en er tijd te besteden met de coaches en spelers. De training is ongeveer hetzelfde als in Kaapstad, maar de intensiteit is heftiger in Amsterdam en het tempo ligt hoger. De spelers zijn technisch heel goed en fysiek sterker."

De faciliteiten van Ajax zijn van wereldklasse, maar Ajax Cape Town gaat naar hetzelfde niveau toe", vervolgt Petersen zijn verhaal. "Ik heb zowel positieve als negatieve feedback gekregen waarmee ik aan de slag kan. Dat is normaal bij een stage. Alle trainers waren vriendelijk en open, dus ze gaven goed aan wat ze zagen."

Ajax heeft Petersen, bij Ajax Cape Town tweede doelman achter de Fin Anssi Jaakkola, de mogelijkheid gegeven om een week mee te trainen bij de regerend landskampioen van Nederland.