Ik zat in diepe crisis, bang dat ik nooit meer terug zou keren in het profvoetbal
"Acht keer kreeg ik met precies dezelfde blessure te maken"

"Ik zat in diepe crisis, bang dat ik nooit meer terug zou keren in het profvoetbal"

18-11-2014 09:09
2

Nicolai Boilesen speelde deze week met de nationale ploeg van Denemarken, komend weekend staat hij weer met Ajax op het veld. De linksback geniet van dat gegeven, want lange tijd stond hij de kant met een slepende hamstringblessure.

"Ik was achttien jaar, dat is ongelofelijk jong voor zo'n hamstringblessure", zegt Boilesen tegenover Jyllands-Posten. "Er zijn mensen die in de periode dat ik herstelde twee kruisbandblessures konden krijgen. Acht keer kreeg ik met precies dezelfde blessure te maken, ik ben bij talloze artsen en fysiotherapeuten langs geweest, maar niets werkte."

"Er waren dagen dat ik afstand nam van de hele situatie, dan kwam ik de hele dag niet uit mijn bed. Ik had er geen zin in en zag even niet hoe ik dit moest overwinnen. Ik zat in zo'n diepe crisis dat ik twijfelde, ik was gefrustreerd en bang dat ik nooit meer terug zou keren in het profvoetbal. Ik weet niet wat er gebeurd zou zijn als ik deze blessure niet had opgelopen."

Boilesen is inmiddels weer volledig fit. Het volgende hoofdpijndossier staat voor de deur. Komende zomer moet Boilesen een keuze maken, op dat moment heeft hij een contract dat nog maar een jaar doorloopt. "Ajax heeft een duidelijk beleid dat je moet verlengen of dat je wordt verkocht als je nog een eenjarig contract hebt. Deze zomer valt er een beslissing, we zullen zien hoe het uiteindelijk gaat lopen."