Ik ben van kinds af aan gek op Ajax, ook al toen ik bij PSV zat
"Bij PSV heb ik nooit echt een kans gekregen"

"Ik ben van kinds af aan gek op Ajax, ook al toen ik bij PSV zat"

18-11-2014 10:02
14

Klaas-Jan Huntelaar speelde tussen 2006 en 2009 drie seizoenen in het shirt van Ajax. De spits scoorde in Amsterdam aan de lopende band en verdiende uiteindelijk een transfer naar Real Madrid. Maar niet alles was rozengeur en maneschijn.

In gesprek met Helden Magazine vertelt Huntelaar over een conflict dat hij had. "Danny Blind en Martin van Geel haalden me in de winterstop (begin 2006, red.) naar Ajax", blikt hij terug. Blind moest echter al snel vertrekken. "Jammer, ik vond hem een goede trainer." Henk ten Cate werd zijn opvolger. "Dat was in het begin wel wennen. Hij is vrij explosief."

"Tijdens de winterstop had ik een conflictje met hem. Hij had andere ideeën dan ik, vond dat ik meer moest meevoetballen terwijl ik meer gewoon mijn ding wilde doen. Toen moest ik zelfs nog een aantal wedstrijden op de bank plaatsnemen", vertelt Huntelaar, die altijd al van het Ajax-shirt droomde. "Ik ben van kinds af aan gek op Ajax, ook al toen ik bij PSV zat. Mijn slaapkamer was altijd behangen met Ajax-behang. Bij PSV heb ik nooit echt een kans gekregen."