De Boer: Ik heb hem daarop aangesproken, hopelijk leert hij hiervan
Straf voor zomeraanwinst

De Boer: "Ik heb hem daarop aangesproken, hopelijk leert hij hiervan"

18-11-2014 10:53
9

Frank de Boer is niet te spreken over de manier waarop Richairo Zivkovic zich bij Oranje Onder 19 heeft gedragen. De trainer van Ajax bevestigt dinsdag dat hij de aanvaller een geldboete heeft opgelegd. 

Zivkovic werd bij Oranje Onder 19 weggestuurd door bondscoach Aron Winter, voor wie een barincident de druppel was. De Boer liet zich daarna door Winter op de hoogte stellen en hoorde dat de spits om 'discliplinaire redenen' naar huis is gestuurd.

"Dan moet je denken aan te laat komen en dat soort dingen", vertelt De Boer aan Voetbal International. "Daar heb ik Richairo op aangesproken. Hopelijk leert hij hiervan." Ajax zag ook voldoende reden voor een boete. "Zijn boete maken we over naar een goed doel, dat hij zelf mag aanwijzen."

Eerder kreeg de achttienjarige Zivkovic al het verwijt dat hij te weinig arbeid levert, iets wat hem in zijn eerste weken bij Ajax opbrak. Met acht goals in zijn laatste vijf wedstrijden voor Jong Ajax leek hij inmiddels het licht gezien te hebben, maar dit incident is een nieuwe streep door de rekening.