In het kort: mooi nieuws Dortmund, megacontract Eriksson, geheim duel Ajax

In het kort: mooi nieuws Dortmund, megacontract Eriksson, geheim duel Ajax

18-11-2014 12:40

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Topclubs kennen scheidsrechters
FC Groningen – PSV staat zondag onder leiding van Serdar Gözübüyük. De koploper speelt zondag al om 12.30 uur in de Euroborg. Kevin Blom fluit zaterdagavond het duel tussen Ajax en sc Heerenveen. Nummer drie FC Twente krijgt op bezoek bij PEC Zwolle te maken met Pol van Boekel. Feyenoord – FC Dordrecht wordt gefloten door Reinold Wiedemeijer.

Mooi nieuws BVB

Borussia Dortmund kan zaterdag bij het competitieduel met SC Paderborn weer op Marco Reus rekenen. De aanvaller trainde dinsdag weer probleemloos met de groep mee, nadat hij vanwege een enkelblessure de interlands van Duitsland tegen Gibraltar en Spanje aan zich voorbij moest laten gaan. Er was nog meer goed nieuws voor de geplaagde trainer Jürgen Klopp. Jakub Blaszczykowski en Nuri Sahin, die dit seizoen nog geen minuut voor BVB speelden, hebben flinke vooruitgang geboekt in hun herstel. Zij keren waarschijnlijk snel terug bij de groep.

Megacontract Eriksson
De Zweedse voetbaltrainer Sven-Göran Eriksson blijft voorlopig in China. De 66-jarige coach heeft een contract getekend bij Shanghai SIPG. Eriksson, in het verleden de baas bij onder meer Lazio, Benfica en de nationale ploegen van Engeland en Ivoorkust, vertrok vorige week bij Guangzhou R&F, dat eveneens op het hoogste niveau uitkomt. Shanghai eindigde vorig seizoen als vijfde in de Chinese competitie. Bekendste speler van de club is aanvaller Tobias Hysen, die 34 keer voor de Zweedse nationale ploeg uitkwam.

Zeer geheime oefenwedstrijd Ajax
Ajax speelt dinsdag om 12.00 uur een oefenwedstrijd tegen Sparta Rotterdam. Het duel wordt afgewerkt in Amsterdam op Sportpark de Toekomst. Publiek is niet welkom bij het besloten duel en zelfs pers mag niet aanwezig zijn. Bij Sparta wisten zelfs enkele medewerkers niet van het bestaan van het duel af, meldt RTV Rijnmond.

PSV-talent krijgt kans
Mohamed Rayhi (20) kreeg maandagmorgen de kans om mee te trainen met de A-selectie van PSV, meldt het Eindhovens Dagblad. Zijn contract in Eindhoven loopt eind dit seizoen af en hij heeft van PSV nog niet gehoord of de club wil verlengen.

Blinde paniek in Manchester
Bij het toch al geplaagde Manchester United vreest men voor een zware blessure van Daley Blind. 'Blind panic', kopt The Sun. De defensieve middenvelder ondergaat dinsdag een scan om de ernst van zijn bij Oranje kwetsuur te bepalen. Hij is in elk geval tot de jaarwisseling uit de roulatie.

Aderlating Koeman
Ronald Koeman moet zijn best doen om spelers uit handen van de topclubs te houden, maar ook het andere personeel is niet ongevoelig voor de lokroep van de grote clubs. Sky Sports meldt dinsdag dat hoofd scouting Paul Mitchell zijn functie neerlegt en bij Tottenham Hotspur aan de slag gaat. De Spurs gaven de afgelopen jaren tientallen miljoenen euro's uit, maar tot succes leidde dat niet. Na een grondige analyse is besloten dat Mitchell voor verbetering moet gaan zorgen. 

Voorzitter Caen in de bak
De voorzitter van de Franse voetbalclub Caen, dat uitkomt op het hoogste niveau, is gearresteerd op verdenking van matchfixing. Naast Jean-François Fortin zijn nog acht personen opgepakt. Er zijn sterke aanwijzingen dat zij de uitkomst van het duel tussen Caen en Nîmes vorig seizoen hebben beïnvloed. Ook de voorzitter van tweededivisionist Nîmes is door de politie meegenomen. Het duel in Ligue 2 eindigde op 13 mei in 1-1. Door dat resultaat verzekerde Caen zich van promotie naar het hoogste niveau, terwijl Nîmes er zo in slaagde op het tweede niveau actief te mogen blijven. Beide clubs hebben nog niet op de arrestaties en verdenkingen gereageerd. Caen staat momenteel op de zeventiende plek in Ligue 1.

Treinstaking zit mogelijk ook Ajax-fans dwars
Het personeel van de Belgische spoorwegen legt vanaf volgende week maandag  vier dagen het werk neer en daar kunnen de supporters van Ajax flink last van krijgen. Een treinreis naar het uitduel bij Paris Saint-Germain wordt daardoor namelijk een lastig verhaal. De NS geeft voor de drie van de vier stakingsdagen een honderd procent negatief reisafvies, meldt Metro. Onduidelijk is hoeveel van de 850 fans met een kaartje met de trein willen reizen.