Sparta jubelt: 'Winnen tegen Ajax is leuk, je ziet dat we goed kunnen voetballen'
Sparta wint van Ajax: 2-3

Sparta jubelt: 'Winnen tegen Ajax is leuk, je ziet dat we goed kunnen voetballen'

18-11-2014 17:48
6

Na de overwinning op Ajax kon Gert Kruys, trainer van Sparta Rotterdam, zijn glimlach moeilijk onderdrukken. Samen met zijn spelers was de oefenmeester er namelijk in geslaagd de regerend landskampioen te verslaan. Op sportpark De Toekomst wonnen de Rotterdammers met 2-3.

"We hebben zelf een heel goed niveau gehaald", zegt Kruys, die zag dat Ajax niet met de sterkste opstelling speelde, tegenover RTV Rijnmond. "We moeten dit goede spel meenemen naar zondag. We winnen van de Eredivisie-ploegen Excelsior en Ajax. Die tegenstanders zijn voetballend beter en dat speelt over het algemeen wat makkelijker. Maar vandaag zag het er voor ons aan de bal ook goed uit."

"Het is altijd leuk om een wedstrijd te winnen en zeker als het tegen Ajax is", vervolgt de keuzeheer, die in de Jupiler League een achterstand van veertien punten heeft op koploper NEC. "Al vind ik wel dat we steeds beter gaan voetballen. Dat zien we dan in fases terug en vandaag zagen we dat de gehele wedstrijd terug. Het was natuurlijk een vriendschappelijk duel waarbij de druk voor ons veel lager lijkt te zijn. Dan zie je dat we ineens heel goed kunnen voetballen."