Een vervroegde terugkeer naar Ajax zou voor mij als een nederlaag voelen
"Die keuze is uiteindelijk aan de trainer"

"Een vervroegde terugkeer naar Ajax zou voor mij als een nederlaag voelen"

19-11-2014 07:12
5

Mickey van der Hart verwachtte afgelopen zomer als eerste doelman aan Go Ahead Eagles te worden de verhuurd. De twintigjarige sluitpost van Ajax zit vooralsnog echter veelal op de bank en kwam daar alleen in het bekertoernooi vanaf. Een blessure van Erik Cummins geeft hem nu alsnog de kans om zich te bewijzen.

"Ik heb dit seizoen een behoorlijke knauw gekregen, toen de trainer niet voor mij maar voor Erik Cummins als eerste doelman koos", geeft de goalie toe in het Algemeen Dagblad. "Maar ondanks mijn teleurstelling heb ik nooit opgegeven en ben ik altijd blijven presteren. Hard werken wordt altijd beloond. Daar ben ik van overtuigd."

"Misschien is het wel te snel met mij gegaan", vervolgt de jongeling. "Van mijn amateurclub AFC ging ik naar de jeugdopleiding van Ajax. Na een goed jaar in de A1 werd ik binnen de club gekozen tot talent van de toekomst en mocht ik aansluiten bij het eerste elftal." Afgelopen seizoen speelde Van der Hart met het beloftenelftal van de Amsterdammers in de Jupiler League.

Een knieblessure van Cummins zorgt ervoor dat de keeper eindelijk speelminuten in de Eredivisie krijgt. "Ik heb nu vier wedstrijden gespeeld en kan over elk duel tevreden zijn. Ik zit goed in mijn vel, train ook lekker en wat mij betreft verdwijn ik niet meer uit het elftal. Die keuze is uiteindelijk aan de trainer. Maar ik heb het hem wel moeilijk gemaakt, denk ik."

Ajax-trainer Frank de Boer liet zich onlangs uit ontevreden te zijn met het aantal speelminuten van sommige Ajax-huurlingen en dreigde ze zelfs terug te halen. "Ik heb niemand van Ajax hierover gesproken. Een vervroegde terugkeer zou voor mij als een nederlaag voelen. Ik wil mijn steentje in Deventer bijdragen aan handhaving. Voor mijn gevoel zit ik dicht tegen een basisplaats aan."