Ajax schaart zich in rijtje met Bayern München, Juventus, FC Basel en Real Madrid
Ajax maakt kans op prestigieuze prijs uit Dubai

Ajax schaart zich in rijtje met Bayern München, Juventus, FC Basel en Real Madrid

19-11-2014 09:07
15

Ajax maakt kans om de Globe Soccer Award in de wacht te slepen. De Eredivisie-club is samen met Bayern München, Juventus, FC Basel en Real Madrid in de race om vernoemd te worden tot club van het jaar.

De Amsterdammers zijn geselecteerd voor de award omdat ze vier keer op rij kampioen zijn geworden en veel aandacht besteden aan de ontwikkeling van jeugdspelers. Juventus pakte drie keer op rij de titel, waarbij het vorig jaar een recordaantal punten van 103 behaalde. Basel won de Zwitserse competitie vijfmaal op rij en bereikte de kwartfinale van de Europa League.

Bayern München kroonde zich tot kampioen van Duitsland, pakte de nationale beker en wist de halve finale van de Champions League te halen. Real Madrid is genomineerd omdat het voor de tiende keer in zijn historie zich tot winnaar van het kampioenenbal kroonde. In december zal de winnaar in Dubai bekend gemaakt worden.

De organisatie van de award reikt niet alleen de prijs voor club van het jaar uit, maar ook is er eremetaal voor onder meer de beste trainer, beste zaakwaarnemer en beste speler. Bayern München ging vorig jaar met de prijs aan de haal.