Ajax-spits verrast met schitterende vrije trap: Ik oefen daar heel veel op
Milik verkeert in grote vorm en scoorde zeventien keer in de laatste zestien wedstrijden

Ajax-spits verrast met schitterende vrije trap: "Ik oefen daar heel veel op"

19-11-2014 10:08
9

Het wordt met de week moeilijker voor Frank de Boer. De Ajax-coach heeft de keuze uit twee spitsen. Kolbeinn Sigthorsson genoot veel vertrouwen, maar Arek Milik geeft meer en meer zijn visitekaartje af.

Voetbal International rekende na dat de Poolse spits liefst zeventien keer heeft gescoord in zijn laatste zeventien wedstrijden (club en land). Tegen Zwitserland schoot hij de bal uit een vrije trap prachtig binnen en zette Milik Polen op voorsprong. De wedstrijd zou in 2-2 eindigen.

Wedden

Meer odds

"Ik oefen daar heel veel op, al had ik bij deze vrije trap wel een beetje geluk", citeert VI de huurling van Bayer Leverkusen tegen Polskie Radio. "Robert Lewandowski bukte op het laatste moment, waardoor het zicht weg was voor de keeper. Helaas hebben we de voorsprong niet vast weten te houden. Dan was mijn doelpunt nog mooier geweest."

Milik scoorde voor de interlandperiode tweemaal tegen SC Cambuur (2-4 winst) en beschaamde het vertrouwen van De Boer toen niet. Niet alleen scoort de Pool in de Eredivisie (vijf treffers in totaal), ook internationaal was zijn goal tegen Zwitserland geen mazzeltje. De spits scoorde ook tegen Georgië, Duitsland en Schotland. Uitschieter dit seizoen waren zijn zes goals tegen JOS Watergraafsmeer, in de strijd om de KNVB Beker (9-0).