'Ook van het huidige Ajax zie ik enkele jongens die de Europese top halen'
Braziliaan onder de indruk van Serero en El Ghazi

'Ook van het huidige Ajax zie ik enkele jongens die de Europese top halen'

19-11-2014 14:29
26

Maxwell vindt niet dat de selectie van Ajax de laatste jaren flink achteruit is gegaan op het gebied van kwaliteit. Volgens de Braziliaan wordt het 'verval' in Nederland uitvergroot.

"Als ik het vergelijk met de periode dat ik zelf bij Ajax voetbalde, vind ik het verschil niet zo groot als jullie nu stellen. Destijds hadden we enkele routiniers, zoals Tomás Galasék en André Bergdølmo. Maar het merendeel van de basis bestond uit jonge talenten, onder wie Wesley Sneijder, Rafael van de Vaart en Nigel de Jong. Zij waren gretig, hadden de wil om uit te groeien tot de Europese top. Ook van het huidige Ajax zie ik enkele jongens die de top halen", zegt Maxwell in de papieren editie van Voetbal International.

"Verder is de filosofie, de speelwijze onveranderd. Ajax speelt op balbezit, probeert te domineren met technische voetballers. Daarmee vond ik ze onlangs tegen Barcelona (0-2 verlies, red.) echt een heel sterke wedstrijd spelen", vervolgt de linksback, die onder de indruk is van Thulani Serero en Anwar El Ghazi. "Die jongen die mij nog een beuk in de rug gaf, is mij bijgebleven", laat Maxwell zich tegenover het weekblad uit over de buitenspeler. "Een typische vleugelspits die in de filosofie van de club past."