'Veel van die jongens spelen nu in Engeland, dat is soms moeilijk om te zien'

'Veel van die jongens spelen nu in Engeland, dat is soms moeilijk om te zien'

19-11-2014 16:50
2

Dmitri Bulykin denkt nog vaak terug aan zijn tijd in Nederland. Daar heeft de aanvaller, die op dit moment geen club heeft, het naar zijn zin gehad bij ADO Den Haag, Ajax en FC Twente.

Vorig seizoen speelde de Rus nog voor Volga Nizhny Novgorod, maar dat bleek geen succes. Bulykin wacht zelfs nog op zijn salaris. "Ik ben op zoek naar een nieuwe club. Ik ben vrij man en hoef niet per se tot januari te wachten met het tekenen van een contract. Engeland of Italië lijkt me mooi, maar een kleine club in Rusland is ook goed", zegt de ervaren spits in gesprek met Voetbal International.

"Ik wil nog een of twee jaar voetballen en niet op deze manier afsluiten. Ik ben nu niet gelukkig, want ik kan niet doen wat ik het liefste doe. Ik hou er vertrouwen in dat het goed komt", vervolgt Bulykin tegenover het weekblad. "Mijn grote nadeel is dat ik een niet-EU-speler ben, waardoor ik voor clubs in West-Europa te duur ben. Er waren wel aanbiedingen, onder andere uit Arabische landen, de woestijn noemen jullie dat, hè? Maar dat waren louter vage contacten via tussenpersonen, het werd nooit concreet."

In Nederland heeft hij naar eigen zeggen veel plezier beleefd. "Ik heb er mijn mooiste jaren beleefd. Als speler van ADO Den Haag werd ik bijna topscorer van Nederland! Bij Ajax heb ik ook een mooie periode gehad", aldus Bulykin. "Veel van de jongens met wie ik in Enschede (bij FC Twente, red.) speelde, spelen nu in Engeland. Dat vind ik soms wel moeilijk om te zien. Daar had ik ook willen en kunnen zijn."