'Nieuwe Kuyt' op drempel van De Kuip: Moet bij een topclub helemaal lukken
"Hij is toch wel vrij compleet"

'Nieuwe Kuyt' op drempel van De Kuip: "Moet bij een topclub helemaal lukken"

20-11-2014 08:33
3

Michiel Kramer is hot. Zijn favoriete club Feyenoord zoekt een nieuwe spits en laat hij nou net bezig zijn aan een uitstekend seizoen. Met negen doelpunten in twaalf wedstrijden maakte Kramer zelfs al meer doelpunten dan in het hele vorige jaar, toen hij er zeven maakte.

De grote vraag die zich nu aandient is of Kramer de stap naar een topclub als Feyenoord aan zou kunnen. Harry van der Laan betwijfelt dat, nadat hij eerder zelf ook de stap van ADO naar Feyenoord maakte. "De druk is gigantisch", vertelt ADO's topscorer aller tijden in het Algemeen Dagblad. "Ik kon daar toen niet mee omgaan. Je hoort dan: als je bij ADO al zo vaak scoort, dan moet het bij een topclub helemaal lukken."

"Complete onzin. De weerstand is zoveel groter. Tegen pakweg Feyenoord is élke verdediger honderd procent gemotiveerd, tegen ADO niet. Dáár moet je mee om kunnen gaan. Dat hij nu topscorer van Nederland is, zegt wat dat betreft niets. In de top is alles anders, hè. En hij is spits hè, niet de linksback. Iedereen kijkt naar je."

Kramer zou in De Kuip een soort Dirk Kuyt kunnen worden. "Op het eerste oog gaat de vergelijking tussen die twee mank'' zegt Nol de Ruiter, de man die Kuyt naar FC Utrecht haalde. "Maar die Kramer heeft net als Dirk oog voor zijn medespelers. Hij is toch wel vrij compleet. Durft diep te gaan. En heeft ook een goed gevoel voor positie. En een heel behoorlijke techniek. Ik zie het wel in hem."