Ajax wil nieuw complex bouwen en nuanceert berichten over miljoenenkas
Amsterdamse club maakte donderdag nieuwe sponsor bekend

Ajax wil nieuw complex bouwen en nuanceert berichten over miljoenenkas

20-11-2014 11:42
20

Een deel van het spaargeld dat Ajax heeft opgebouwd wordt waarschijnlijk gestoken in de bouw van een nieuw jeugdcomplex. Dat heeft Hans Wijers, voorzitter van de raad van commissarissen, donderdag laten blijken.

Wijers was donderdag te gast bij radiostation BNR en werd gevraagd naar de plannen die Ajax met zijn spaarcenten heeft. "We hebben een aardige hoeveelheid liquiditeit opgebouwd en we zitten nu in een positie dat we kunnen investeren in de langere termijn", citeert Ajax Showtime Wijers. "Wat we ook gaan doen, het zal in het verlengde liggen van onze visie: de beste opleidingsclub van de wereld worden."

"De Toekomst, ons opleidingsinstituut, gaat weg, daar komt woningbouw dus daarvoor gaan we iets moois neerzetten", kondigt Wijers aan. "We gaan verder investeren in de opleiding en er zijn nog wat opties die we aan het bekijken zijn. Er is een nu een proces in gang gezet tussen directie, technisch hart en de raad van commissarissen en de toekomst moet uitwijzen wat de beste optie is."

De berichten dat Ajax over honderd miljoen beschikt, verwijst Wijers naar het rijk der fabelen. "Het gaat om 60 miljoen euro. Van de beurs gaan is niet aan de orde, omdat het heel veel geld zal kosten en we liever willen investeren in het voetbal." Ook het kopen van de Arena sluit Wijers niet uit. "Dat is zeker een optie", aldus de commissaris. 

Eerder op de dag maakte Ajax bekend dat de club met ABN Amro een nieuwe sponsor heeft weten te strikken. De bank gaat de jeugdopleiding, Ajax Vrouwen en Ajax Zaterdag sponsoren.