'Deze vier clubs kunnen Messi kopen: verrassende kandidaat uit Italië'
Argentijn voedde speculatie met opmerkingen eerder deze week

'Deze vier clubs kunnen Messi kopen: verrassende kandidaat uit Italië'

20-11-2014 12:35
6

Het grote speculeren is begonnen. Door uitlatingen van Lionel Messi over zijn toekomst en berichten in Argentijnse media, wordt er in Spanje volop gesproken over een eventuele transfer van de viervoudig wereldvoetballer van het jaar.

Maar welke clubs maken eventueel kans op Messi als hij daadwerkelijk wil vertrekken? Volgens de Spaanse krant Sport zijn er vier clubs die mogen hopen: Manchester City, Chelsea, Paris Saint-Germain en verrassend genoeg ook het Italiaanse Internazionale.

Financial Fair Play
De huidige transferclausule in het contract van Messi bedraagt 250 miljoen euro, een bedrag dat maar weinig clubs kunnen betalen. Het is überhaupt de vraag hoe PSG en Manchester City, twee clubs die op de grenzen van het Financial Fair Play-systeem leven, een dergelijk bedrag kunnen verantwoorden bij de waakhonden van de UEFA.

Evengoed denkt Sport dat PSG de grootste kans maakt op Messi. De Parijzenaren willen niets liever dan de Champions League winnen. Met de Argentijn in de ploeg wordt dat ineens een realistisch doel. Clubeigenaar Nasser Al-Khelaifi is bovendien niet te beroerd om een gigabedrag in de club te pompen als hem dat Messi oplevert. Hij zal echter een manier moeten bedenken om de regels van FFP te omzeilen. Afgelopen zomer was PSG bijvoorbeeld niet in staat om Angel di Maria over te nemen van Real Madrid.

Boezemvriend Messi
De troef die Manchester City in handen heeft, is Messi's boezemvriend Sergio Agüero. De twee spelen graag samen en dat zou in het blauwe deel van Manchester op dagelijkse basis kunnen. Bij Chelsea hoopt men dat Cesc Fàbregas een rol kan spelen in het overtuigen van Messi. De aanwezigheid van José Mourinho zou hem echter af kunnen schrikken, schrijft Sport.

De laatste en meest verrassende 'kandidaat' is Inter. Het feit dat de Milanezen al jaren niet meer in de Champions League uitkomen, neemt niet weg dat de steenrijke clubeigenaar Erick Thohir blijft dromen. De Indonesiër zou een gigantisch bedrag hebben achtergehouden om Inter in één klap terug naar de top te brengen.