Tot drie keer toe hebben we Ajax, Feyenoord en PSV flink op de huid gezeten
Cambuur is de laatste weken gezakt op de ranglijst

"Tot drie keer toe hebben we Ajax, Feyenoord en PSV flink op de huid gezeten"

20-11-2014 13:56
6

SC Cambuur presteert tot op heden prima in de Eredivisie. De Leeuwarders zijn de laatste weken gezakt naar de achtste plaats, maar van paniek is zeker geen sprake. De club ligt op koers, vindt trainer Henk de Jong.

Cambuur speelt voor de winterstop nog tegen FC Utrecht, AZ, Go Ahead Eagles, NAC Breda en PEC Zwolle. Wedstrijden waarin punten gepakt kunnen en misschien wel moeten worden. De Jong wil sowieso de grens van twintig punten (nu zeventien) overschrijden. "Dan liggen we mooi op koers", zegt de trainer tegen Voetbal International.

Daar sloot Gerald van den Belt zich na de thuisnederlaag tegen Ajax (2-4) al bij aan. "Eigenlijk moeten we voor de winterstop nog twee keer winnen. Misschien nog ergens een puntje halen, dan zijn we een mooi eind op weg", zei de directeur toen tegen VoetbalPrimeur.

Ondanks de positieve spelopvatting van Cambuur, is het de afgelopen weken wel gezakt. De 4-1 overwinning op FC Dordrecht (4 oktober) was de laatste driepunter voor de Leeuwarders. In de weken erop wilde Cambuur stunten tegen Feyenoord en Ajax, maar dat lukte – net als vorig seizoen – niet. "Dat heeft gedeeltelijk ook te maken met onze speelwijze", weet De Jong.

"We kunnen ook inzakken en zo misschien een keer een puntje pakken, maar we blijven het op onze eigen manier doen. Drie keer (ook van PSV werd verloren, 4-0) hebben we die grote clubs flink op de huid gezeten. En dat we een paar plaatsen zijn gezakt, zegt me niet zo veel. Er is nog niks aan de hand."