Van Geel 'wil klok terugdraaien': Die spelen liever op kunstgras
Smit ergert zich aan discussie

Van Geel 'wil klok terugdraaien': "Die spelen liever op kunstgras"

20-11-2014 15:42
21

Jan Smit heeft donderdag hard uitgehaald naar Martin van Geel. De technisch directeur van Feyenoord wil in de ogen van de Heracles Almelo-voorzitter 'de klok terugdraaien'.

Van Geel pleit voor een kunstgrasverbod, tot ergernis van Smit. De preses van Heracles, dat in 2005 de eerste kunstmat in Nederland legde, wordt naar eigen zeggen niet snel moe van discussies. "Maar dit is echt een achterhoedegevecht", merkt hij donderdag weer op in gesprek met Tubantia.

Volgens Smit gaan de tegenstanders van kunstgras voorbij aan de mondiale, technische ontwikkelingen. "Wij moeten ons veld jaarlijks laten keuren en krijgen een certificaat. Dat betekent dat het aan de regels voldoet en dat er Europese wedstrijden op gespeeld mogen worden."

"In Nederland wil Van Geel de klok terugdraaien. Moet iedereen ook weer op de fiets naar het stadion? En moeten we met een bal met veters gaan spelen? Kom op zeg. In de hockeywereld hoorde je deze discussie jaren geleden ook. Nu speelt iedereen op kunstgras. Veel voetballende kinderen hebben ook een hekel aan echt gras. Die spelen liever op kunstgras."