De Tien: dingen om naar uit te kijken dit Eredivisie-weekend
Het verwachte vertier van de dertiende speelronde in kaart gebracht

De Tien: dingen om naar uit te kijken dit Eredivisie-weekend

21-11-2014 10:10

Na een interlandonderbreking is het weer tijd voor de Eredivisie! Dat PSV haar koppositie behoudt staat met vier punten voorsprong buiten kijf, maar krijgt Ajax de kans om in te lopen? En hoe vergaat het de smaakmaker van sc Heerenveen bij zijn potentiële toekomstige werkgever? Vandaag een overzicht van al het leuks wat ons dit weekend te wachten staat.

De Rijnmond derby
FC Dordrecht verdient alle lof voor haar opportunistische speelwijze. Met zeven nederlagen op rij lijkt dit echter toch niet de meest vruchtbare tactiek voor de promovendus. Denkt trainer Ernie Brandts tegen streekgenoot Feyenoord weer alleen maar aan aanvallen, of ziet de provincieclub dit keer wel in dat het misschien verstandiger is om iets verdedigender te spelen?

Van den Brom verwelkomt oude club
AZ-trainer John van den Brom zit zaterdagavond met een apart gevoel op de bank. De oefenmeester stond elf jaar bij de Arnhemmers in de voorhoede, waarin hij vier keer clubtopscorer werd. Voorafgaand aan zijn periode bij RSC Anderlecht stond Van den Brom als hoofdtrainer aan het roer bij de Gelderse club, wat tot zijn grote spijt geen gelukkig huwelijk zou worden. De geboren Amersfoorter zal er in elk geval alles aan doen om de drie punten in eigen huis te houden.

Sinkgraven in de Arena
Daley Sinkgraven wordt al maanden in verband gebracht met een toekomstige overstap naar Ajax. De negentienjarige middenvelder maakte eerder al de winnende treffer tegen PSV, en zou dit kunststukje graag willen herhalen in de Amsterdam Arena. Is deze talentvolle jongeling bestand tegen de druk?

Brama ontvangt oud-werkgever
Wout Brama heeft een groot deel van zijn carrière te danken aan de opponent van zondag. De Tukker doorliep de complete jeugdopleiding van FC Twente en speelde een decennium in de hoofdmacht. Enkele maanden terug verkaste de middenvelder naar PEC Zwolle, waarmee hij een prima seizoen doormaakt. Zijn officiële afscheid van de club uit Enschede moet nog komen, maar zondag zal Brama er alles aan doen om de drie punten in Zwolle te houden.

Memphis waakt voor nieuw Euroborg-drama
PSV kan op voorhand een lastige middag verwachten in de Euroborg. De Eindhovenaren wonnen slechts twee uitduels van de afgelopen vijf ontmoetingen in het hoge noorden. Memphis Depay was bij Oranje niet in topvorm, maar lukt het hem wél weer om PSV bij de hand te nemen en Ajax op afstand te houden?

Mokotjo keert terug op het oude nest
Ook voor Kamohelo Mokotjo staat een bijzondere confrontatie op het programma. De PEC-uitblinker van vorig seizoen stapte over naar FC Twente. Zijn voormalig werkgever heeft slechts één punt minder en dendert bij een overwinning over de Tukkers heen op de ranglijst.

SC Cambuur en haar grasfobie
Sinds de terugkeer van SC Cambuur op het hoogste niveau wonnen de geelblauwen geen enkele competitiewedstrijd op echt gras. Desondanks beschikt de selectie van Henk de Jong over voldoende kwaliteit en is de ploeg nog steeds in het linkerrijtje terug te vinden. Lukt het de Leeuwarders dit keer wel om een wedstrijd op de echt gras winnend af te sluiten?



Sushi-bezorger in NAC-defensie
Wat weinig mensen zullen weten is dat NAC Breda een sushibezorger in de defensie heeft staan. Jesse van Bezooijen speelt namelijk op amateurbasis bij de Bredanaars. In zijn vrije tijd klust hij daarom wat bij als sushibezorger! Zaterdag staat hij door de blessureproblemen bij NAC voor de derde keer dit seizoen in de basis. De vorige twee keer verloor NAC. Pakt Mister Sushi zijn eerste punten?



Overijsselse derby
Op de ranglijst zit er slechts één punt tussen FC Twente en PEC Zwolle (in het voordeel van de Tukkers). De Overijsselse derby is er dan ook een die er toe doet bij de supporters van beide clubs. Zoals vermeld laat de winnaar van dit duel haar provinciegenoot ook achter zich. Strijd en spektakel gegarandeerd in deze mooie clash.

Studio Sport
Het interlandvoetbal verandert natuurlijk de complete zondagindeling. Geen Eredivisie-voetbal betekent geen samenvattingen, wat een streep door de rekening is voor het befaamde bord op schoot-moment op zondagavond. Gelukkig kunnen we deze week weer afsluiten met de altijd vermakelijke samenvattingen uit onze vaderlandse competitie.