Lof voor actieve Robben: 'Hij is net een Formule 1-auto met ongelooflijke snelheid'
Robben staat bovenaan in een lijst met 'actieve' spelers in de Bundesliga

Lof voor actieve Robben: 'Hij is net een Formule 1-auto met ongelooflijke snelheid'

20-11-2014 16:07

Arjen Robben steekt al tijden in een bloedvorm. In de lijst met 'actiefste spelers van de Bundesliga' staat de Nederlander zelfs bovenaan. Oud-voetballer Erik Meijer is dan ook lyrisch over Robben.

Als het gaat om het aantal doelpogingen, uitgevochten duels, passes en getrokken sprints, staat er dit seizoen geen maat op Robben. Hij staat met stip op nummer één en wordt gevolgd door Milos Jojic (Borussia Dortmund) en Roberto Firmino (1899 Hoffenheim). "Hij is al meer dan anderhalf jaar op dreef", zegt Meijer in gesprek met bundesliga.de. "Hij is vrij in het hoofd en heeft daarom ook amper blessures. Robben is een speler die veel nadenkt over zijn prestaties en die van het elftal", weet de oud-voetballer van onder meer Alemannia Aachen en Hamburger SV.

"Het is te vergelijken met een Formule 1-auto. Als alles goed functioneert, wordt Vettel wereldkampioen. Bij kleine verschillen, gaat die vlieger niet op. Zo werkt het ook met de machine die Robben heet. Als hij zich niet lekker voelt, merk je dat in zijn lichaam en krijgt hij blessures." Meijer komt woorden tekort om zijn bewondering voor Robben, oud-speler van onder meer Chelsea en Real Madrid, te uiten.

De analist van Fox Sports roemt met name de snelle bewegingen van de Bedumer in het veld. "Hij trekt met ongelooflijke snelheid van buiten naar binnen en daar kan geen verdediger tegenop, omdat die eerst achteruit moet lopen." Ook door de kwaliteiten van trainer Pep Guardiola kan Robben goed gedijen. "Robben kan ook van hem nog leren. Hij gaat nu ook buitenom en geeft voorzetten. Daardoor is hij nog meer onberekenbaar geworden", besluit Meijer.