Ajax en verdediger komen met contractnieuws: Hij is snel, sterk, wendbaar
Verdediger tekent bij tot de zomer van 2019

Ajax en verdediger komen met contractnieuws: "Hij is snel, sterk, wendbaar"

20-11-2014 16:24

 Ajax heeft met de achttienjarige Leeroy Owusu overeenstemming bereikt over een contractverlenging. De in Purmerend geboren verdediger staat per 1 januari tot medio 2019 op de loonlijst van de landskampioen.

Owusu stond nog tot medio 2016 onder contract in Amsterdam. Met Jong Ajax speelde de talentvolle back al twaalf officiële wedstrijden in het betaald voetbal. "Net als anderhalf jaar geleden bij mijn eerste contract ben ik erg trots en blij", reageert de speler op de officiële website van de club. "De club heeft veel vertrouwen in me en beloont dat nu. Dit wil ik graag terugbetalen."

Directeur voetbalzaken Marc Overmars zegt eveneens zeer content te zijn. "Leeroy heeft een fantastische start bij Jong Ajax gemaakt en heeft grote stappen in zijn ontwikkeling gezet. Dit is een beloning daarvoor. Dat we zijn contract tot 2019 verlengen, geeft aan dat we vertrouwen in hem hebben."

Overmars ziet een goede verdediger in Owusu. "Hij is snel, sterk, wendbaar en zit er kort op. Daarom is het echt lastig om tegen hem te spelen."