Als je van de onderkant weg wil blijven, ga je automatisch naar boven kijken
Willem II wil 'laten zien dat we ook hoger kunnen staan'

"Als je van de onderkant weg wil blijven, ga je automatisch naar boven kijken"

20-11-2014 16:57

In de competitiewedstrijden tegen Excelsior (thuis) en FC Dordrecht (uit) kan Willem II de komende weken uitstekende zaken doen richting handhaving. Trainer Jurgen Streppel beseft de waarde van deze ontmoetingen, maar waakt voor onderschatting.

"Dat lijkt makkelijk, maar dat is het absoluut niet", zegt Streppel tegenover Omroep Brabant. "Het lijkt allemaal heel makkelijk en dat is ook een beetje de valkuil. Ik ben eigenlijk best wel onder de indruk van Excelsior. Een prima georganiseerde ploeg die veel punten pakt. Jongens die hard voor elkaar werken en ook jongens met veel individuele kwaliteiten. Maar wij spelen thuis, dus we gaan vol voor de winst."

Mindere periode
Kostas Lamprou, doelman van de Tilburgse club, benadrukt dat er sprake is van 'een mindere periode'. "Maar ik vind dat wij een goed team hebben en dat hebben we ook laten zien. We vechten met z'n alleen, ook als het fout gaat. Ik denk dat we zaterdag alles recht kunnen zetten. Excelsior is een goed team, maar we moeten er niet bang van zijn."

Willem II kan zich middels twee goede wedstrijden weer in het linkerrijtje spelen. "Als je van de onderkant weg wil blijven, ga je automatisch naar boven kijken", aldus de oud-Feyenoorder. "We moeten de goede lijn doortrekken en laten zien dat we ook hoger kunnen staan."